Πέμπτη, 18η Ιουλίου 2024  11:27 μμ
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 18:14

Αλλάζει το κέντρο του Μεσολογγίου! Έπεσαν οι υπογραφές για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) / Ξεκινά το εμβληματικό έργο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, από τον Δήμαρχο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο η σχετική σύμβαση με τον εργολάβο και ξεκινά το εμβληματικό και σπουδαίο αναπτυξιακό έργο σύμπραξης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο που έρχεται να δώσει πνοή στο εμπορικό κέντρο του Μεσολογγίου, αναβαθμίζοντας τις παρακείμενες δημοσιές υποδομές, την αισθητική όψη της περιοχής και τη λειτουργικότητα των εμπορικών σημείων.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς η Δημοτική μας αρχή, μελέτησε, δημοπράτησε, υπέγραψε και έβαλε στις ράγες της υλοποίησης ένα πολυσήμαντο έργο που θα δώσει πνοή και θα «αναστήσει» το κέντρο του Μεσολογγίου. Όλο το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια και πολύπλοκες διαδικασίες όμως αισίως, στο λίγο χρόνο που είχαμε, με επίμονη εργασία και κυρίως θέληση τα ξεπεράσαμε με αποτέλεσμα από σήμερα ένα ακόμη σπουδαίο έργο να μπαίνει σε φάση».

Το Open Mall έρχεται να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση η ολοκλήρωση του θα γίνει εντός 12 μηνών. Η πραγμάτωση του έργου αναμένεται να εισάγει νέα συστήματα έξυπνης πόλης, βιώσιμης κινητικότητας και να αναδείξει ταυτόχρονα την ιστορικότητα και τα μνημεία που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της πόλης και τα οποία μέσω των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου θα συνδεθούν σε ενιαίες διαδρομές που θα απολαμβάνουν οι δημότες και οι επισκέπτες. Δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να παράξουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα πολύ - διαστατό περιβάλλον πόλο έλξης του κοινού.

Το γεγονός αυτό προσδίδει και προοπτικές έναρξης και δραστηριοποίησης νέων επαγγελμάτων στον τόπο μας αλλά και την μεγάλη ευκαιρία υιοθέτησης σύγχρονων στρατηγικών συγκρότησης εμπορικών ταυτοτήτων (branding) που προωθούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Εμποροβιομηχανικός σύλλογος προσανατόλισε την χωροθέτηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου σε επιλεγμένες οδούς και δημόσιους χώρους με γνώμονα αφενός την κυκλοφορία, την εγγύτητα σε εμπορικά ή ιστορικά μνημεία/σημεία και τα προσδοκόμενα οφέλη για τις επιχειρήσεις.

Οι κύριοι οδοί οι οποίοι θα μεταμορφωθούν για την δημιουργία του
Open Mall είναι οι Οδοί Θυσίας, Ελ. Πολιορκημένων, Σπ. Μουστακλή, Λιακατά, Βενιζέλου, Αλεξανδροπούλου, Μακρυκώστα, Λ. Βύρωνος (κάθοδος) καθώς και η Πλατεία Πέντε πρωθυπουργών. Ωστόσο παρεμβάσεις θα γίνουν σε πολλά ακόμη σημεία του κέντρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά το 1.000.0000. ευρώ ενώ ο Δήμος κρίνοντας την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών εξασφάλισε από ίδια έσοδα 250.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθούν και οι επιπρόσθετες εργασίες που διακρίνονται σε δρόμους, ηλεκτροφωτισμό που θα επιμεληθούν οι υπηρεσίες του δήμου και διακόσμησή δημόσιων χώρων, τοποθέτηση πρασίνου, σκίασης αλλά και την αγορά εποχιακού στολισμού για τις μεγάλες γιορτές.   

Διαβάστηκε 224 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News