Σάββατο, 2η Δεκεμβρίου 2023  11:13 πμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 23:11

Πόσα λεφτά θέλεις; – Η απάντηση που πρέπει να δώσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάθε φορά που περνάς από μια συνέντευξη για δουλειά, ακούς να σε ρωτάνε για το πόσα λεφτά θα ήθελες για να καλύψεις τη θέση. Τι πρέπει να απαντήσεις όμως, ώστε και να θέσεις τις απαιτήσεις σου, αλλά και να μην αποθαρρύνεις τον μελλοντικό εργοδότη σου, από το να συνεργαστείτε;

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Ellevest, η οποία δίνει συμβουλές καριέρας και διαχείρισης χρημάτων σε γυναίκες δίνει μια πολύ καλή απάντηση σε αυτήν την απορία που έχουμε πάρα πολλές από εμάς.

Σύμφωνα με όσα λέει lead executive career coach, σε περίπτωση που ο πιθανός εργοδότης σε ρωτήσει για τα χρήματα πριν σου περιγράψει ποιες ακριβώς είναι αρμοδιότητες της θέσης που έχεις κάνει αίτηση για να αναλάβεις, τότε μπορείς να του ζητήσεις περισσότερες διευκρινίσεις, απαντώντας του, ότι ναι μεν η αμοιβή είναι σημαντικός παράγοντας για εσένα, πριν όμως τη συζητήσεις θα ήθελες να μάθεις περισσότερα για τον ρόλο σου στην επιχείρηση και τις ευθύνες που θα έχεις.

Αν εκείνος επιμένει στην αρχική του ερώτηση, μπορείς να επιστρέψεις στο προηγούμενο θέμα, ρωτώντας ποιο είναι το εύρος των αμοιβών που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη θέση. Αν πάλι δεν λάβεις μια ξεκάθαρη απάντηση, θα πρέπει να δεις ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστη η εταιρεία και η εν λόγω επαγγελματική προσφορά.

Εκτός από τα χρήματα, τέλος, καλό είναι να ξεκαθαρίσετε εκ των προτέρων και άλλες πιθανές παροχές που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη θέση, όπως μπόνους, το ασφαλιστικό ταμείο, τυχόν ιδιωτική ασφάλεια και ευελιξία στο ωράριο, ζητώντας από τον υποψήφιο εργοδότη να σας ενημερώσει σχετικά, ώστε να έχετε μια καλή εικόνα.

Πέρα από τα χρήματα όμως, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις από την αρχή άλλες πιθανές παροχές ου έρχονται με τη θέση, όπως π.χ. κάποιο bonus, ιδιωτική ασφάλεια, remote εργασία, ωράριο κλπ, ώστε να έχεις μια καλύτερη εικόνα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 153 φορές

BLACK FRIDAY 

Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.