Παρασκευή, 19η Ιουλίου 2024  12:48 πμ
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 10:04

“Έχασε” το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι το Αγρίνιο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η Ελλάδα «έχασε» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι και συγκεκριμένα το Αγρίνιο, αφού θα πραγματοποιούνταν στη λίμνη Στράτου

Πιο αναλυτικά:

Η Ελλάδα έχασε τη μοναδική ευκαιρία  να βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Θαλασσίου σκι 35+ , το οποίο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη λίμνη Ηρεμίας του ΥΗΣ Φράγματος Στράτου, στο Αγρίνιο, 3-8 Σεπτεμβρίου 2024.

Μια συντονισμένη προσπάθεια ετών  και μια συνετή διεκδίκηση έπεσε στο κενό προκαλώντας ανυπολόγιστη  ζημιά  στο άθλημα, την Ε.Ο.Θ. Σκι και κυρίως την τουριστική προβολή  που θα απολάμβανε η Χώρα, ο  Δήμος Αγρινίου και η  Δυτική Ελλάδα.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι για περίπου 15 μέρες η ευρύτερη περιοχή θα φιλοξενούσε 800-1000  άτομα από όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι επιτυχημένοι επαγγελματίες, με ευεργετικά οφέλη για  την  τοπική οικονομία.

Πριν την απομάκρυνσή μου από το τιμόνι της Ομοσπονδίας καταφέραμε να φιλοξενήσουμε με επιτυχία τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα Α-Γ &AMEA 2021,  εκπληρώνοντας το βασικό μας σκοπό  δηλαδή,  να αναπτύξουμε  το άθλημα που υπηρετούμε  και να προβάλλουμε  την χώρα μας σε όλο το κόσμο.

Με αίσθημα ευθύνης γιατί η αλήθεια πρέπει να ακουστεί αλλά και βαθιάς απογοήτευσης παραθέτω τα γεγονότα  χρονολογικά :

·  Ιανουάριος 2023. Η Ε.Ο.Θ. Σκι  με την έγκριση της Γ.Γ.Α διεκδικεί και κερδίζει την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

·  Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της διοργάνωσης είναι η επέκταση μίας νησίδας ώστε να μπορούν δύο αθλητές να διαγωνίζονται παράλληλα και ταυτόχρονα λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων.Συνολικά περίπου 350 αθλητές.

·  Για την επέκταση της νησίδας,  είναι απαραίτητη η έκδοση των σχετικών αδειών

( Περιβαλλοντολογική, από την ΔΕΗ, την διαχείριση Υδάτων κ.λ.π.)

· Τον Ιούνιο 2023 συγκεντρώνονται όλες οι απαραίτητες άδειες καθώς και η μελέτη κατασκευής του έργου, η οποία έγινε με την ευγενή χορηγία της ΔΕΗ.

·  Τέλος Ιουλίου 2023 ενημερώνεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι

( IWWF ) ότι το έργο επέκτασης θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του2023 και το  αποδέχεται χωρίς αντίδραση.

·   13/9/23 μετά από επαφές, η ΔΕΗ με διαβεβαιώνει προφορικά ότι θα είναι ο πλατινένιος χορηγός του ανωτέρω Πρωταθλήματος με χορηγία η οποία καλύπτει την κατασκευή της νησίδας.

·         Το ίδιο απόγευμα στο συμβούλιο της Ε.Ο.Θ.Σκι,  και μετά την γνωστοποίηση της εξασφάλισης αυτής της μεγάλης χορηγίας, δέχομαι προσωπικές προσβολές σε ένα άσχετο θέμα ¨επιδότηση ομίλων¨ και αποχωρώ από ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  και όχι από την θέση της Προέδρου, όπως ανυπόστατα και κακόβουλα ανακοινώθηκε!

·  Στις 27/9/23, αφού επί 14 ημέρες εκτελώ κανονικά χρέη Προέδρου, διαβάζω στα Πρακτικά Δ.Σ. 13/9/23  ότι έχω παραιτηθεί!Άμεσα προσφεύγω  στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση του δικαίου.

·  Στις 3/10/23 γνωστοποιούν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι την αλλαγή της Διοίκησης.

·   Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μη γνωρίζοντας κανένα από τα μέλη του νέου Δ.Σ. αποφασίζει 5 μέρες αργότερα στις 8/10/23 να αλλάξει τη χώρα διοργάνωσης με αφορμή τη μη ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης της νησίδας. Ταυτόχρονα, δηλώνουν  στον εκπρόσωπο της Ε.Ο.Θ.Σκι ότι ανεπισήμως η Ελλάδα έχει 2-3 εβδομάδες χάριτος ώστε να ξεκινήσει το έργο της επέκτασης της νησίδας και να διατηρήσει την ανωτέρω διοργάνωση.

·   Η νέα ηγεσία της Ε.Ο.Θ.Σκι αδιαφορεί και παρόλο που ο κατασκευαστής ήταν διαθέσιμος και  υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα στο ταμείο της ομοσπονδίας ώστε να δοθεί μια μικρή προκαταβολή για να ξεκινήσει το έργο άμεσα , μέχρι τις 24/10/23 δεν έπραξε τίποτα απολύτως!

·  Το αποτέλεσμα ήταν στις 25/10/23 η IWWFνα ανακοινώσει και επισήμως, στην ιστοσελίδα της, ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 35+ 2024 δεν θα φιλοξενηθείστην Ελλάδα!

Τέλος, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα την απώλεια της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αποκρύπτοντας από τους φιλάθλους και τον αθλητικό τύπο τη ζοφερή πραγματικότητα.

Χριστιάννα Μάμαλη

Προέδρος  Ε.Ο.Θ. Σκι (Μάρτιος 2021 – Σεπτέμβριος 2023)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 424 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News