Κυριακή, 25η Φεβρουαρίου 2024  8:34 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 18:49

Οι ανοιχτές δράσεις του ΕΣΠΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2023 είναι το έτος κατά το οποίο ολοκληρώνονται οι δράσεις που έχουν προκηρυχθεί από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ως εκ τούτου, παράλληλα με τις νέες δράσεις που προκηρύσσονται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, εξακολουθούν να είναι ενεργές για υποβολή αιτήσεων από πολίτες ή από επιχειρήσεις δράσεις που χρηματοδοτούνται με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι ενεργές δράσεις που έχουν προκηρυχθεί στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, οι οποίες απευθύνονται σε πολίτες και επιχειρήσεις, είναι οι εξής:

Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους ηλικίας 30 έως 55 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

Ενίσχυσης 1.900 νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30-55 ετών από 1/1/2022 έως και 16/10/2023 στις 11 Λιγότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες και Περιφέρειες Μετάβασης της χώρας (πλην Αττικής και Νοτίου Αιγαίου). Έμφαση θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή οικονομία.

Καλή Μεταχείριση των Χοίρων ενσταβλισμένης εκτροφής​

Ενισχύσεις στον τομέα της ενσταβλισμένης χοιροτροφίας για την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την καλή μεταχείριση των χοίρων, που ακολουθούν τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά

πρωτόκολλα,  με αναβαθμισμένα πρότυπα μεθόδων παραγωγής σε θέματα διατροφής (ποιότητα νερού και ζωοτροφών), συνθηκών σταβλισμού και προστασίας της υγείας των χοίρων.

Ιδιωτικά έργα για τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης μέσω του LEADER/CLLD σε Π.Ε. ανά την Ελλάδα

Ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες, απο πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής, με αντικείμενο την ενίσχυση των επενδύσεων στην μεταποίηση, την εμπορία, την ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, τον τουρισμό, την βιοτεχνία και του εμπορίου, με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της εκάστοτε τοπικής στρατηγικής.​/

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων ορίζονται σε κάθε Πρόσκληση.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων εργαζομένων, για την προσαρμογή τους στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Οικονομίας

Η Πρόσκληση παραμένει σε ισχύ μόνο για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου, Κρήτης, Ιόνιων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου.

Προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων σε διάφορους κλάδους της οικονομίας (ενημέρωση 11/9/2023)

Διαβάστηκε 238 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 18:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία