Δευτέρα, 27η Μαίου 2024  10:04 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 18:41

9 φράσεις που λένε οι συναισθηματικά δυνατοί χαρακτήρες, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Χάρβαρντ, υπάρχουν 9 συγκεκριμένες φράσεις που λένε οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι

Η συναισθηματική δύναμη έχει να κάνει με τη ρύθμιση των συναισθημάτων μας, την ικανότητα που έχουμε να είμαστε ψύχραιμοι και το πόσο ψυχικά ανθεκτικοί είμαστε. Είναι ένα μεγάλο εφόδιο και αν δεν την διαθέτεις, μπορείς να την καλλιεργήσεις. Έχει άμεση σχέση με την αυτοεκτίμηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη, εφόσον οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι δεν αμφισβητούν συνεχώς τον εαυτό τους, έχουν επίγνωση των μειονεκτημάτων τους και δεν νιώθουν την ανάγκη για συνεχή επιβεβαίωση από τους άλλους.

Η ψυχολόγος Dr Cortney Warren, απόφοιτος του Harvard, μέσα από την εμπειρία της έχει πειστεί πως: Η συναισθηματική δύναμη καθιστά τους ανθρώπους πιο ικανούς να διαχειριστούν τις συγκρούσεις και να έχουν ενσυναίσθηση.

Όπως είπαμε και πριν αν δεν διαθέτεις τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μπορείς να τα καλλιεργήσεις. Αν θέλεις να μάθεις αν είσαι ένας συναισθηματικά δυνατός χαρακτήρας δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις παρακάτω φράσεις και αν χρησιμοποιείς την πλειοψηφία τους, τότε είσαι σε καλό δρόμο, αλλιώς σε περιμένει πολλή δουλειά.

1. «Όχι»
2. «Αυτός είμαι και νιώθω καλά με αυτό»
3. «Δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα με αυτό που συμβαίνει / που λες»
4. «Θα το δουλέψω»
5. «Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για μένα»
6. «Αλήθεια, έτσι είμαι / κάνω; Δεν το είχα καταλάβει»
7. «Άσε με να το σκεφτώ λιγάκι πριν απαντήσω»
8. «Λυπάμαι που περνάς δύσκολα. Πώς μπορώ να βοηθήσω;»
9. «Θα προσπαθήσω!»

Φωτογραφία: pexels

jenny.gr

Διαβάστηκε 376 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.