Πέμπτη, 29η Φεβρουαρίου 2024  2:46 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 18:29

Για πρώτη φορά επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ και σε αγρότισσες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θεσμοθετείται το επίδομα μητρότητας και για τις αγρότισσες

Στην αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας που προσφέρει η ΕΕ για τη μεταφορά καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή, προχωρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον αρμόδιο Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να υπενθυμίζει ότι για το σκοπό αυτό ήδη τρέχει πρόγραμμα του Μέτρου 16, ύψους 60 εκ. ευρώ. Σχολίασε παράλληλα ότι το μέτρο βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχει ως στόχο τη μεταφορά της καινοτομίας στον αγροτικό χώρο. Δικαιούχοι είναι σχήματα συνεργασίας φορέων (τουλάχιστον ένας δραστηριοποιείται στους τομείς της γεωργίας ή/και της κτηνοτροφίας) σε τοπικό ή διατοπικό επίπεδο, για την αναζήτηση νέων καλλιεργητικών πρακτικών και πρακτικών παραγωγής που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Όπως τόνισε ο Υπουργός «στο νέο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα προβλέπεται διάταξη για απονομή -για πρώτη φορά- επιδόματος μητρότητας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες».

Αναφερόμενος στην συμβολή της επιστήμης στον πρωτογενή τομέα, ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες, εκτός όλων των άλλων, μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη διαφύλαξη της ποιότητας και της υψηλής διατροφικής αξίας των, παγκοσμίου φήμης, ελληνικών προϊόντων.

Παράλληλα ο ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε και στην ανάγκη υιοθέτησης νέων μορφών καλλιέργειας ή επέκτασης και στήριξης ορισμένων, όπως οι θερμοκηπιακές και η υδροπονία. Για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες σημείωσε ότι απαιτείται η επέκταση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την ενεργειακή στήριξή τους. Έκανε αναφορά στην ανάγκη εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων κυκλικής οικονομίας. Να επεκτείνουμε την κομποστοποίηση στη λίπανση των αγρών. Το ίδιο ισχύει για την παραγωγή βιοαέριο από τα ζώα ή τον κατσίγαρο στην ελαιοπαραγωγή.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 207 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία