Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  4:20 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 19:10

Αποτέφρωση: Ποια είναι η διαδικασία και πόσο κοστίζει;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κερδίζει έδαφος η αποτέφρωση στη χώρα μας εφόσον πλέον μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα. Μέχρι πρότινος χρειαζόταν να πηγαίνουν στην Βουλγαρία οι ενδιαφερόμενοι.

Το πρώτο αποτεφρωτήριο λειτουργεί κανονικά και με τον νόμο στην Ριτσώνα Ευβοίας με την τιμή να ανέρχεται στα στα 600 ευρώ.

Η τιμή των 600 ευρώ αφορά μόνο τη καύση, η αμοιβή του γραφείου τελετών, η επιλογή του φέρετρου, το κόστος της τελετής και εάν η οικογένεια θέλει να έχει καφέ ή φαγητό, είναι έξτρα κόστος.

Για την καύση χρειάζεται γραπτή δήλωση από το άτομο που θα οδηγηθεί στην αποτέφρωση, ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από συγγενείς.

Η βεβαίωση στην δεύτερη περίπτωση επικυρώνεται σε ΚΕΠ με γνήσιο υπογραφής.

Η διαδικασία κρατάει 2 ώρες, και την τέφρα αναλαμβάνει η οικογένεια να την παραλάβει.

Επίσης αν κρατηθεί η τέφρα κρατηθεί σε σπίτι θα πρέπει να υπάρχει χαρτί από το αποτεφρωτήριο ότι την έχει παραλάβει και δεν την κατέχει παράνομα. Το ίδιο χαρτί χρειάζεται και για τη μεταφορά του.

pronews.gr

Διαβάστηκε 556 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.