Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:34 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 22:54

Φλώρινα: Ελληνικής κατασκευής αεροπλάνο «σκίζει» τους αιθέρες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον κόσμο να παραμιλάει έχει κάνει ο πρόεδρος της αερολέσχης της Φλώρινας καθώς κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό αεροσκάφος που μοιάζει με Stealth με την ονομασία «Άρχων 1».

Ήδη κατασκευάζεται σε πωλούμενα κιβώτια «κιτ» που συναρμολογούνται!

Όπως αναφέρει το radioflorina.blogspot.gr, ύστερα από κοπιαστική δουλειά και τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, κατάφερε χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο (κατασκευής Φλώρινας) να κατασκευάσει το «Άρχων 1», ο οποίος όχι μόνο  έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες αλλά και πωλείται σε ικανοποιητική συσκευασία πλέον.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που ζυγίζει μόλις 200 κιλά, με κινητήρα μόλις 46 ίππων, μονοθέσιο, που μοιάζει με μαχητικό (άλλωστε τα περισσότερα μέρη του είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο  αεροναυπηγικής ) με πολλές καινοτόμους σχεδιασμούς σε παγκόσμια κλίμακα (οι λεπτομέρειες του σχεδίου του τείνει σε τεχνολογία Stealth).

Μάλιστα για αυτό το συγκεκριμένο αεροπλάνο ο κ. Ηλιόπουλος έχει δεχθεί πάρα πολλά email και τηλεφωνήματα από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά.

Ήδη κατασκευάζεται σε πωλούμενα κιβώτια «κιτ» που συναρμολογούνται!

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο κατασκευαστής από την Φλώρινα, δεν είναι αεροναυπηγός, ούτε μηχανικός αεροσκαφών, ούτε καν τεχνικός οποιασδήποτε ειδικότητας αλλά… Αστυνομικός με πάθος και μεράκι για την αεροπλοΐα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο.

πηγή: http://newsbomb.gr

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 3824 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.