Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  1:35 μμ
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 20:12

Αγρίνιο: Sold out και φέτος ο «Ελληνίς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Αγρινιώτες και φέτος μέσα από τον θερινό κινηματογράφο «Ελληνίς» ταξίδεψαν στην έβδομη τέχνη

Λίγο πριν την «αντίστροφη μέτρηση» για την έναρξη της λειτουργίας του κινηματογράφου «Άνεσις», ο θερινός κινηματογράφος του Αγρινίου «Ελληνίς» παραμένει sold out!

Καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και κατά την προβολή αρκετών ταινιών από τις 60 που προβλήθηκαν, ο κόσμος εμπιστεύτηκε για τη διασκέδασή του τον κινηματογράφο, ενώ όσες άλλες διοργανώσεις πραγματοποιηθήκαν εκεί, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, θεατρικά και συναυλίες μουσικών της περιοχής ήταν όλες sold out.

Στο Αγρίνιο ο θερινός κινηματογράφος «Ελληνίς» αποτελεί κόσμημα, το οποίο για πολλούς είναι η αδιαμφισβήτητη επιλογή για να απολαύσουν μια ταινία αρκετά βράδια του καλοκαιριού κι αυτό φαίνεται από την προσέλευση των φίλων του σινεμά από την πρώτη μέχρι και την τελευταία βραδιά λειτουργίας του κάθε καλοκαίρι, όπως και φέτος μέχρι και τώρα!

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου: «κάθε χρόνο μετά τις 20 Οκτωβρίου γίνεται η «μετακίνηση» των προβολών ταινιών από τον θερινό κινηματογράφο «Ελληνίς» στον κινηματογράφο «Άνεσις», εξαρτάται φυσικά και από τον καιρό.

Η μετακίνηση αυτή δηλαδή μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα ή και λίγο αργότερα από τις 20/10. Όσο ο καιρός μας το επιτρέπει προσπαθούμε να προβάλλουμε τις ταινίες στον «Ελληνίς». Ο χώρος αυτός είναι από μόνος του εξαιρετικός, αλλά με όλες τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, αλλά και με την επιλογή ταινιών που έχουμε κάνει, έχουμε κατορθώσει να τον εδραιώσουμε στους κορυφαίους θερινούς κινηματογράφους της χώρας, αλλά και στη συνείδηση των νεότερων συμπολιτών μας που είναι το μέλλον μας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά αφιερώματα στο συγκεκριμένο κινηματογράφο, που αποτελεί στολίδι για το Αγρίνιο και απόδειξη του ότι έχει εδραιωθεί μεταξύ των καλύτερων κινηματογράφων.

Φέτος, εκτός από τη συντήρηση που γίνεται κάθε χρόνο και από τις καλά επιλεγμένες ταινίες που προβλήθηκαν και θα προβληθούν μέχρι να «μεταφερθούμε» στον «Άνεσις» πρέπει να τονίσουμε πως αρκετές από τις 60 ταινίες που προβλήθηκαν ήταν sold out, ενώ πραγματοποιήθηκαν στον «Ελληνίς» και μια σειρά συναυλιών, προσεκτικά επιλεγμένων, οι οποίες πήγαν εξαιρετικά καθώς και αυτές ήταν όλες sold out.

Επιπλέον αυτών όμως διοργανώθηκαν στο θερινό μας κινηματογράφο και συναυλίες από Αγρινιώτες μουσικούς, όπου ο κόσμος τους υποστήριξε πάρα πολύ με την παρουσία τους, καθώς και οι συναυλίες αυτές ήταν όλες sold out.

Επίσης, λόγω της έλλειψης του κηποθεάτρου του Πάρκου, όπου από του χρόνου θα λειτουργεί κανονικά, φέτος διοργανώσαμε αρκετές θεατρικές παραστάσεις στο «Ελληνίς», επίσης επιλεγμένες, οι οποίες και αυτές ήταν sold out.

Το αποτέλεσμα ήταν η επισκεψημότητα και φέτος το καλοκαίρι να είναι εξαιρετικά υψηλή, καθώς οι διοργανώσεις που έγιναν στο θερινό κινηματογράφο ήταν όλες sold out.

Η πολιτική μας είναι τέτοια, ώστε το κινηματογραφόφιλο κοινό του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής να μπορεί με πολύ χαμηλή τιμή εισιτηρίου να βλέπει τις ταινίες που επιθυμεί.

Διατηρούμε την ίδια δηλαδή τιμή στο εισιτήριο. Αυτό σημαίνει ότι με 4 ευρώ οι μαθητές, οι φοιτητές και οι άνεργοι μπορούν να απολαμβάνουν την ταινία της αρεσκείας τους, 6 ευρώ κοστίζει το κανονικό εισιτήριο και επίσης με 6 ευρώ κάθε Κυριακή και Τετάρτη απολαμβάνουν την ταινία που επιθυμούν δύο άτομα».

Εφημερίδα Συνείδηση – Κωνσταντίνος Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 385 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.