Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  2:14 πμ
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 14:06

Ο ζωγράφος Γ.Αδαμάκης προσέφερε στον Δήμο Ναυπακτίας δύο πίνακες αφιερωμένους στην ιστορία της Ναυπάκτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο καταξιωμένος ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης προσέφερε στον Δήμο Ναυπακτίας δύο εξαιρετικούς πίνακες που φιλοτέχνησε με αφορμή την ατομική του Έκθεση «Ναυς + Πήγνυμι», η οποία φιλοξενείται στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

Τους πίνακες παρέλαβε ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας, παρουσία της αρχαιολόγου και εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ.Βίβιαν Στάικου και του Προέδρου των Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη κ.Γιώργου Κοτρώνη που είναι συνδιοργανωτές της Έκθεσης.

Ο καλλιτέχνης για τις ανάγκες της Έκθεσής του, την οποία είχε εγκαινιάσει προσωπικά η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη, βυθίστηκε στη μακραίωνη ιστορία της Ναυπάκτου και φιλοτέχνησε δυο νέα έργα για την καστροπολιτεία του Κορινθιακού Κόλπου: την περίφημη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (7 Οκτωβρίου 1571) και την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829).

---

Η Έκθεση του Γιάννη Αδαμάκη θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως και τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 - 13.00 και 19.00 - 22.00 (Εκτός Τρίτης)

Διαβάστηκε 296 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.