Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:19 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 19:03

Αποχή από το σεξ: Oι τρεις κυριότερες επιπτώσεις στον οργανισμό μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σεξουαλική μας ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας για όλους τους ανθρώπους.

Η αποχή από το σεξ μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία μας και να παρατηρηθούν αλλαγές τόσο στο σώμα μας όσο και στον ψυχικό μας κόσμο.

Οι τρεις κυριότερες επιπτώσεις είναι οι παρακάτω:

Ασθενέστερη μνήμη

Το 2013 στην επιστημονική επιθεώρηση Hippocampus, δημοσιεύτηκε μια μελέτη που έδειξε ότι η σεξουαλική επαφή προωθεί τη διαδικασία της δημιουργίας νέων νευρώνων στον εγκέφαλό μας, κάτι που ενισχύει τη μνήμη αλλά και γενικότερα τις πνευματικές μας επιδόσεις.

Πιο πολύ στρες

Το 2005 στην επιστημονική επιθεώρηση Biological Psychology, δημοσιεύτηκε μια μελέτη που έδειξε πως το σεξ έχει μεγάλη σημασία για την καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία μας. Παρατηρήθηκε μάλιστα πως είναι ένας μηχανισμός διαχείρισης του στρες, αφού συνδέεται με μικρότερη αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης υπό συνθήκες πίεσης.

Ασθενέστερο ανοσοποιητικό

Το σεξ μας προστατεύει από τα κρυολογήματα αλλά και άλλες λοιμώξεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2004 στην επιθεώρηση Psychological Reports. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το σεξ συσχετίζεται με αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) στον οργανισμό, ενός αντιγόνου που αποτελεί την «πρώτη γραμμή άμυνας» ενάντια στο κρυολόγημα αλλά και τη γρίπη.

pronews.gr

Διαβάστηκε 254 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.