Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  11:11 μμ
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 18:46

Αγρίνιο: Αγώνες επίδειξης σκακιού στην πλατεία Παναγοπούλου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) η πρωτότυπη και εντυπωσιακή σκακιστική εκδήλωση, σιμουλτανέ, που διοργάνωσε το σκακιστικό τμήμα της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου.

Στο σιμουλτανέ αυτό, ο δάσκαλος σκακιού της ακαδημίας σκακιού της ΓΕΑ Μπάμπης Τζότζολης αντιμετωπίζει 45 αθλητές του σκακιστικού τμήματος (μέχρι και τις 21.30) σε αντίστοιχο αριθμό σκακιέρων. Οι αθλητές αυτοί θα είναι αποκλειστικά μαθητές του δημοτικού. Ο αγώνας επίδειξης θα έχει τον χαρακτήρα του καλωσορίσματος των αθλητών στη νέα σκακιστική χρονιά και ταυτόχρονα στη νέα σχολική χρονιά!

Από νωρίς έχουν τοποθετηθεί 25 σκακιέρες στην πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) που σημαίνει πως θα μπορούν να συμμετάσχουν όσα παιδιά επιθυμούν, είτε δηλαδή είναι 25, είτε 35, είτε 45 παιδιά!

Στον αγώνα υπάρχει η δυνατότητα όσα παιδιά πάνε στο σημείο με καθυστέρηση, ακόμη και μεγάλη καθυστέρηση και το επιθυμούν να συμμετάσχουν στον ιδιαίτερο αυτό ανοιχτό αγώνα, περιμένοντας απλά τη σειρά τους μπορούν να συμμετάσχουν!

Σκοπός και στόχος της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει τα βλέμματα και κυρίως το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, ενώ το Μάιο θα διοργανωθεί ο αντίστοιχος αγώνας «σιμουλτανέ» με κάθε ηλικίας σκακιστές και με τη συμμετοχή κάποιου αθλητή πανελλαδικής εμβέλειας του πνευματικού αυτού αθλήματος.

Στη σημερινή διοργάνωση στόχος είναι τόσο τα απιδιά που συμμετέχουν, όσο και όλοι αυτοί που παρακολουθούν τον αγώνα, να απολαύσουν την διαδικασία, η οποία δεν θα σταματήσει αν δεν φτάσει 21.30!

Στην σκακιστική ακαδημία της ΓΕΑ τα μαθήματα σκακιού ήδη έχουν ξεκινήσει και η προσέλευση για εγγραφές είναι μεγάλη. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στον 3ο όροφο ου κτιρίου της ΓΕΑ επί της πλατείας Παναγοπούλου.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 544 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News