Τετάρτη, 6η Δεκεμβρίου 2023  9:43 μμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 10:02

Δήμος Ναυπακτίας - Ενωτική Πρωτοβουλία: Διακοπή Έργου από Δ.Α Γκίζα γιατί προέχει η προεκλογική τους πελατεία …

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενωτική Πρωτοβουλία: Διακοπή Έργου από Δ.Α Γκίζα γιατί προέχει η προεκλογική τους πελατεία …

Ανακοίνωση παράταξης Ενωτικής Πρωτοβουλίας:

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΚΥΡΩΣΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Α. ΓΚΙΖΑ

Αν ο μύθος της λαϊκής μας παράδοσης για το γεφύρι της Άρτας είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα, στη Ναύπακτο έχουμε κάτι αντίστοιχο με τα πεζοδρόμια ανατολικά του Σκα.

Η ιστορία του έργου λίγο πολύ γνωστή. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Λουκόπουλου κατάφερε μετά από μεγάλες προσπάθειες να αδειοδοτηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και να φτιάξει το πρώτο μεγάλο τμήμα του έργου έως την διασταύρωση του Αγίου Νικολάου. Υπήρξε έπειτα ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με 710,000 ευρώ για την συνέχιση του έργου των πεζοδρομίων ανατολικά έως το Ξηροπήγαδο και δυτικά στην οδό Θέρμου.

Δυστυχώς η νέα Δημοτική Αρχή Γκίζα που προέκυψε μετά από τις εκλογές του 19 είχε διαφορετικές προτεραιότητες και η χρηματοδότηση του έργου των πεζοδρομίων ανατολικά και δυτικά μετατράπηκε σε αγορά ΙΧ αυτοκινήτων!

Η συνέχιση του έργου σε ένα μικρό τμήμα ανατολικά ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και πολλά προβλήματα λίγο πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου για ευνόητους λόγους και η κατασκευή δυτικά στην οδό Θέρμου ακυρώθηκε εντελώς.

Και αφού το έργο παραμένει ημιτελές για μεγάλο χρονικό διάστημα, μαθαίνουμε πως διακόπτεται με ευθύνη του Δήμου γιατί δεν έχει πληρωθεί ο εργολάβος ούτε για το τμήμα που κατασκεύασε!

Προφανώς στη Δημοτική Αρχή Γκίζα δεν περισσεύουν χρήματα από τις «εξυπηρετήσεις» ημέτερων για να πληρωθεί ο εργολάβος και να συνεχίσει το έργο, προέχει η εκλογική πελατεία…

ναυπακτος αποδοχη αιτηματος

Διαβάστηκε 424 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.