Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  6:22 μμ
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 21:28

Στο Δημόσιο και πάλι το 25% της ΚΑΛΑΣ στις «Ελληνικές Αλυκές»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λόγω θέρους πέρασε κάτω από τα ραντάρ της αγοράς, πρόκειται όμως για ένα καλό deal που θα έχει και επενδυτική συνέχεια.

Έπειτα από συζητήσεις μηνών το Υπερταμείο απέκτησε το ποσοστό της γνωστής οικογένειας Καλαμαράκη (Kalas Group) στις «Ελληνικές Αλυκές».

Συγκεκριμένα, το Δημόσιο μέσω του Υπερταμείου κατείχε το 55% των Ελληνικών Αλυκών και απέκτησε το 25% της οικογένειας Καλαμαράκη, κατέχοντας πλέον το 80% της εταιρείας (το υπόλοιπο 20% ανήκει σε δημοτικούς φορείς , επιχειρήσεις κ.λπ.) η οποία έχει σήμερα υπό την «ομπρέλα» της το σύνολο σχεδόν των εν λειτουργία αλυκών της Ελλάδας.

Η συμμετοχή της «Ελληνικές Αλυκές» στην παραγωγή πρωτογενούς άλατος ξεπερνά το 92%, καλύπτοντας το 60%-65% περίπου των συνολικών αναγκών της χώρας.

Το Υπερταμείο έχει στα χέρια του μελέτη της Deloitte για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου asset και πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand για το ελληνικό αλάτι, ενώ δρομολογούνται βελτιώσεις στο κομμάτι των υποδομών, παραγωγής κ.λπ.

Στην εταιρεία πρόεδρος έχει τοποθετηθεί ο Λεωνίδας Βρεττάκος, γνωστός και από τη θητεία του στην ΑΒ Βασιλόπουλος, και διευθύνων σύμβουλος ο Αντώνης Δουμάνογλου, πρώην στέλεχος της Mytilineos.

Πηγή: newmoney.gr 

Διαβάστηκε 457 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.