Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  3:11 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 19:04

PARA LIA – νέο άλμπουμ “IN CLASH WITH THE ZEITGEIST” κυκλοφορεί από την “About us records”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΨΥΧΟΕΡΩΤΙΚΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΕΡΑΣΤΕΣ ΚΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ

Όλοι γνωρίζετε τη γερμανική λέξη zeitgeist – αλλά τι σημαίνει στην πραγματικότητα; Ποιος αποφασίζει τι συναντά το zeitgeist και τι όχι; Και δεν είναι πολύ καλύτερα ούτως ή άλλως, αν δεν δώσει κανείς δεκάρα για το zeitgeist και κάνει το δικό του; Όπως οι Para Lia! Από τότε που ξεκίνησε, το indie rock ντουέτο από το Cottbus δημιουργεί μουσική μακριά από το mainstream και παρόλα αυτά, ή ίσως εξαιτίας αυτού, έχουν κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο. Με το τρίτο τους άλμπουμ “In Clash With The Zeitgeist” ο René Methner και η σύζυγός του Cindy μπαίνουν τώρα στο επόμενο κεφάλαιο.

Το "In Clash With The Zeitgeist" βρίσκει τους Para Lia να αναπτύσσονται και σε ένα ακόμη επίπεδο. Μέχρι στιγμής, το συγκρότημα δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του επί σκηνής, όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει. «Μας ρώτησαν πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πότε θα μπορεί να απολαύσει κανείς ζωντανά την εμπειρία των Para Lia, ώστε έχουμε συγκεντρώσει τέσσερις σπουδαίους μουσικούς με τους οποίους τώρα μοιραζόμαστε την αίθουσα προβών για να δουλέψουμε πάνω στην υλοποίηση ζωντανών εμφανίσεων», λέει ο René. «Έτσι αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια υπέροχη μεταμόρφωση: τα 2 μέλη γίνονται 6 και οι Para Lia αλλάζουν από μια στούντιο μπάντα σε ένα εξαμελές συγκρότημα έτοιμο να βγει στη σκηνή!»

Κυκλοφόρησε στις 25 Αυγούστου από την About us records και είναι διαθέσιμο στο παρακάτω link:

https://paralia.lnk.to/Clash

Στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνεται και το τραγούδι «Mr Perry»

Δείτε τοOfficial Music Video εδώ


Το τραγούδι «Mr. Perry», που κυκλοφορεί παράλληλα με το νέο άλμπουμ των Para Lia «In Clash With The Zeitgeist» είναι αφιερωμένο σε έναν Βρετανό φίλο του σχήματος που υποστήριξε ένθερμα το συγκρότημα κατά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ. Το τραγούδι αποτελεί ωδή σε όλους τους indie rockers. Είναι ένα κεφάτο τραγούδι που παροτρύνει: μείνε αυθεντικός, ακόμα κι αν ο δρόμος σου είναι δύσκολος και μερικές φορές με εμπόδια. «Το μέσο είναι το πάθος και ο τρόπος ένα ακόρντο με παραμόρφωση». Ένας πολύ καλός μας φίλος, ο Andreas Jäpel, τραγουδιστής της όπερας, αλλά και σόλο τραγουδιστής στο Staatstheater Cottbus συνεργάζεται μαζί μας σε αυτό το τραγούδι. Ο Andreas, ένας καταπληκτικός μουσικός, φέρνει στο τραγούδι πρωτότυπα μέρη της όπερας «Pagliacci» (ή επίσης «Bajazzo»). Το Indie Rock συναντά την κλασική μουσική λοιπόν με πολύ πάθος και ενέργεια.

Το επίσημο μουσικό βίντεο του τραγουδιού επιμελήθηκε ο Rene, ενώ το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για το βίντεο κινηματογραφήθηκε από την Ιρλανδή Eva Earner, η οποία έχει καταγωγή από το Δουβλίνο, αλλά έδρα στο Βερολίνο. Η ιδέα του βίντεο ήταν να δείξει τη συγχώνευση δύο τελείως διαφορετικών μουσικών κόσμων. Έτσι, η Eva αρχικά πήρε πλάνα των Para Lia να παίζουν σε ένα γκαράζ (garage rock κυριολεκτικά), και μετά γύρισε πλάνα στο όμορφο θέατρο art nouveau, όπου ο Andreas μπήκε στον ρόλο του «Bajazzo» και έπαιξε στη σκηνή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του The Staatstheater Cottbus, που ευγενικά επέτρεψε στο συγκρότημα και την παρέα μας να κινηματογραφήσουμε μέσα στον χώρο, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε τη μεγάλη σκηνή.

 

https://para-lia.de

https://www.facebook.com/paraliamusic

https://twitter.com/para_lia_band

https://www.youtube.com/channel/UCNABsfHKaCDk28fOj91Dc1g

https://soundcloud.com/para-lia

https://open.spotify.com/artist/1cLZhbb6pWX67RV0eaWyXY

https://www.instagram.com/paralia.music/

https://paralia.bandcamp.com/music

https://www.tiktok.com/@paralia00

 
Διαβάστηκε 434 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία