Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:31 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 14:57

Εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Επίσκοπος καλόγερος…ο ταπεινός και άκακος…ο γεμάτος αγάπη πνευματικός πατήρ! Ο ένδακρυς λειτουργός των Μυστηρίων του Θεού. Ο αμετακίνητος στην Πίστη και την Παράδοση. Ο σύγχρονος Ομολογητής που δεν φοβήθηκε απειλές και δικαστήρια. Ο μικρός στο δέμας αλλά τεράστιος εις το πνεύμα. Ο κληρικός που όπου κι αν βρισκόταν, έφευγε μακριά απ’ όλους και γονάτιζε προσευχόμενος στον ουράνιο Πατέρα.

Για λίγο που τον γνωρίσαμε, νιώσαμε τα απείρου κάλλους χαρίσματα, τα οποία όμως κάλυπτε με το ταπεινό του φρόνημα. Μακριά από κοσμικές τιμές και πολυτελή διαβίωση… Έζησε έως τέλους στην ολίγων τετραγωνικών ισόγειο πατρική οικία, με τα παμπάλαια απλά έπιπλα, διακονώντας την τυφλή αδελφή του…με την οποία “έφυγαν” σχεδόν μαζί, για το αιώνιο ταξίδι.

Ο Άγιος της Αιτωλοακαρνανίας που λείπει από το σώμα της Ελλαδικής Ιεραρχίας και κυρίως από τα πάμπολλα πνευματικά του τέκνα… Ας έχουμε την πολύτιμη ευχή του…

π. Γεώργιος Πετράκης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 367 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.