Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  2:40 πμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 18:27

Αναλυτικό χρονικό για τα 200 χρόνια από τη μάχη του Αγίου Βλασίου (Video & podcast)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Την Παρασκευή 19-08 πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση για τα 200 χρόνια από τη μάχη του Αγίου Βλασίου στο προαύλιο του προσφάτως κατηργημένου Γυμνασίου Αγίου Βλασίου. Η εκδήλωση έγινε  στα πλαισια των ” Ελατοδρωμενων” και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αγιοβλασιτών Αγρινίου

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο από την παρουσίαση η οποία περιγράφει τα ορεινά περάσματα, το χρονικό της μάχης που   ο Δ.Σολωμος στον ” Υμνο εις την Ελευθερια” τη θεωρησε ισαξια με την Α Πολιορκιας του Μεσολογγιου και την καταστροφη του Δραμαλη αλλά δυστυχως τα σχολικα βιβλιαδεν την ανέδειξαν. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με τη διαχείριση μνήμης που έγινε, τις αναπαραστάσεις μάχης που γίνονταν από δύο δεκαετίες και την πρόταση για ίδρυση μουσείου και την συνέχιση της αναπαράστασης όπως την κατέθεσε ο σύλλογος φίλων ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του Θεάτρου.

 


agrinionews.gr

Διαβάστηκε 444 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 18:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.