Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:25 μμ
 
wm small
Σάββατο, 23 Μαϊος 2015 22:49

Ξεκίνημα της “Προβέντζας” του Περίανδρου Παπανικολάου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Σε τούτους τους τόπους υπάρχει μια μεριά γης

που είναι στεριά, είναι και θάλασσα.

 Οι κάτοικοί της δεν είναι μήτε νησιώτες μήτε στεριανοί.

Τους παλιούς καιρούς τους έλεγαν Θαλασσινούς»

Ο Περίανδρος Παπανικολάου με σπουδές του στο  Ελληνικό Πολιτισμό  του  Ανοιχτού  Πανεπιστημίου, είναι ένας γνήσιος λαϊκός άνθρωπος, με κρυφές ευαισθησίες και ρομαντισμό.

Μια  πέννα μπολιασμένη από την πατρίδα του το  Μεσολόγγι  και τα   σάλτσινά του,  όπως φαίνεται και στον πιο στίχο του,  παρουσιάζει αύριο Σάββατο στις 8 το βράδυ στο  Ιστορικό Μουσείο  «Διέξοδος» την πρώτη του ποιητική συλλογή   με τον τίτλο«Προβέντζα».

Μια σειρά είκοσι επτά ποιημάτων   που μυρίζουν   θάλασσα και νοσταλγία μιας παλιάς αθώας και ρομαντικής εποχής.

Καλεσμένοι του Περίανδρου που θα μιλήσουνε γι΄αυτόν και τα ποιήματά  του  η  καθηγήτρια Κλασσικής Φιλολογίας, Χριστίνα-Παναγιώτα Μανωλέα, η οποία έκανε  και την φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου,  η φιλαναγνώστρια Μεσολογγίτισσα Ιστορικός Τέχνης, Ναυσικά Καπνίση,  η ποιήτρια και οικονομολόγος  Βασιλική Μελισσουργού,  ο δικηγόρος και ποιητής   Κώστας Ανδριόπουλος,  ο φιλόλογος  Κωνσταντίνος Δημόπουλος ενώ τον συντονισμό της βιβλιοπαρουσίασης θα κάνει η υπεύθυνη επικοινωνίας της “Διεξόδου” φιλόλογος Ειρήνη Καρανικόλα.

www.diexodos.com.gr

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2172 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.