Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  7:47 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 12:44

Η Σημασία της ενεργούς συμμετοχής στο τοπικό αναπηρικό κίνημα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

*γράφει  ο Χαροκόπος Αντώνης

Μιλώντας για το τοπικό αναπηρικό κίνημα θα κάνω αναφορά στην Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων που ως φορέας μέλος της Ε.Σ.Α.μεΑ λειτουργεί σαν αλυσίδα ένωσης της Συνομοσπονδίας με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Τη δεδομένη στιγμή έχει ως μέλη της 28 Σωματεία, οι πλειοψηφία των οποίων είναι ιδιαίτερα ενεργά στην τοπική κοινωνία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε είναι εμφανές ότι η πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα πανδημία που περάσαμε, η ενεργειακή κρίση και η συνεχής αύξηση βασικών προϊόντων, έχει επηρεάσει με τον πιο δραστικό τρόπο την ψυχολογία μας, δημιουργώντας ανασφάλεια και αγωνία.

Οι παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες απαιτούν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ενότητα και σταθερότητα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Είναι σημαντικό και ζωτικής σημασίας για τον αναπηρικό χώρο η εκπροσώπηση από δραστήριους φορείς σε τοπικό επίπεδο, που με την υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων να αναδεικνύουν τα προβλήματά και την επίλυση αυτών.

Το αναπηρικό κίνημα οφείλει να αναδεικνύει διαρκώς και με τρόπο ουσιαστικό τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και αυτό πρέπει να το πράττει με συνέπεια, σοβαρότητα και ήθος.

Πάνω από όλα, τα άτομα με αναπηρία πρέπει να οργανώνονται, να κινητοποιούνται και να μην είναι παθητικοί αποδέκτες. Πρέπει πάντοτε, ακόμα και στις δύσκολες περιόδους όπως αυτές που διανύουμε να αναζητήσουμε νέους δρόμους αγωνιστικής δράσης και ενεργού συμμετοχής.

Να βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, με δυναμισμό και αγωνιστικότητα, για να προλάβουμε τις εξελίξεις και να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερους όρους διαβίωσης για όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Για να παραμείνουμε όμως το ίδιο ενεργοί είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συμπόρευσή μας. Μόνο μέσω της επικοινωνίας και του διαλόγου θα παραμείνουμε δυνατοί, έτοιμοι και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε και να επέμβουμε αποτελεσματικά για κάθε θέμα.

Έχουμε αποδείξει ότι σε δύσκολες περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης  παραμένουμε ενωμένοι και αυτό δίνει δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε.

 

*Χαροκόπος Αντώνης
Γ΄Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΑμεΑ
Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων
 
πηγή φωτό: ertnews.gr
 



Διαβάστηκε 408 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.