Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  7:02 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 10:13

Το ωράριο που έπρεπε να απασχολεί τους εμπόρους στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενώ η διαχρονική…μάχη με τα “κλειστά” και τα “ανοιχτά” Σάββατα στο Αγρίνιο εξακολουθεί και μαίνεται, όλο και περισσότεροι καταναλωτές διαπιστώνουν το αληθινό ζήτημα που υπάρχει με το ωράριο στο Αγρίνιο. 

Εκείνο των “καυτών” ημερών του χρόνου- κάπου 20 μέρες συνολικά το καλοκαίρι-, κατά τις οποίες είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις άνθρωπο για ψώνια μετά τις 12 το μεσημέρι όπως και στις 5 ή στις 6 το απόγευμα!
Όταν η θερμοκρασία έχει φτάσει για σχεδόν δέκα μέρες στους 40 και 42 βαθμούς στις 7 ή στις 8 το απόγευμα εξακολουθεί να παραμένει στους 38! Ποιος θα βγει να ψωνίσει;

Είναι γνωστό ότι στο Αγρίνιο δεν έχει γίνει κατανοητό ότι τα ψώνια θέλουν διάθεση και βόλτα, άλλωστε η πόλη φτιάχτηκε βασικά για να εξυπηρετεί εμπορικά κόσμο που “έμπαινε μέσα” από τα γύρω χωριά.

Αυτό διαμόρφωσε μια κατάσταση όπου όλα είναι περίπου θεσμοθετημένα για το πότε ψωνίζει η κάθε μια επαγγελματική κατηγορία, ειδικά οι πάλαι ποτέ αγρότες.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και οι περισσότεροι επαγγελματίες που μιλάμε διαπιστώνουν ότι μέρες σαν αυτές που έχει βιώσει το Αγρίνιο πρόσφατα, μετά τις 11 το πρωί “σπάνε” από κίνηση, ενώ το απόγευμα πρέπει να πάει 7 η ώρα για να υπάρξει κόσμος στην αγορά.

Πολλοί αναρωτιούνται αν θα έπρεπε για συγκεκριμένες μέρες(ή συγκεκριμένες εβδομάδες) να βγαίνει ένα άλλο πρόγραμμα που θα κλείνει νωρίς τα μαγαζιά και θα τα ανοίγει αργά. Πόσο δύσκολο να είναι κάτι τέτοιο άραγε; Μάλλον πολύ δύσκολο!

Για να υπάρξει κάτι τέτοιο στην πόλη θα πρέπει τα μαγαζιά να μένουν ανοιχτά βράδυ, μέχρι τις 10 ή και περισσότερο. Είναι δυνατόν να υπάρξουν τέτοια… καινά δαιμόνια στην τόσο τακτοποιημένη εμπορική ζωή του Αγρινίου; Να γίνουμε σαν κάτι χωριά της… προοδευτικής Ικαρίας ανοίγουν μόνο βράδυ;

Είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς ότι ίσως έτσι να αποκτούσε κι ένα κίνητρο ο κόσμος να ξεμυτίσει αργά ίσως και για ένα ποτό, αφού η μέρα είναι ανυπόφορη; Πού ακούστηκε κάτι τέτοιο;

“Μα υπάρχουν τα air condition”, θα πει κάποιος, όμως τι γίνεται μέχρι να φτάσεις στο air condition; Ή κάποιος άλλος θα πει ότι “αν είναι έτσι στην Μέση Ανατολή δεν έπρεπε να ανοίγουν τα μαγαζιά καθόλου”!

Σωστό κι αυτό, σάμπως στην Μέση Ανατολή κλείνουν τα Σάββατα του καλοκαιριού τα εμπορικά μαγαζιά;

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 426 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.