Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  12:34 πμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 12:24

Η έννοια της απαξίωσης των κοινοτήτων του δήμου Μεσολογγίου στο απόγειο της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η έννοια της απαξίωσης των κοινοτήτων του δήμου Μεσολογγίου στο απόγειο της

Παρέμβαση του  Νίκου Φραγκούλη, Προέδρου της Τ.Κ. Φραγκουλέικων

Την έννοια της απαξίωσης στο απόγειο της, τόσο  στην προσωπικότητα του ανθρώπου όσο και στους θεσμούς του Κράτους και γενικότερα της κοινωνίας μου έδωσε να καταλάβω με τον πιο σκληρό και κυνικό τρόπο, η υφιστάμενη δημοτική αρχή Μεσολογγίου.

Κάτι που συνέβη με την «κατάργηση» προέδρων σε Τοπικές Κοινότητες που δεν «εντάχθηκαν» ή «εντάσσονται» με την παράταξη του νυν δημάρχου.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές έχουν ξαμοληθεί ανά τις κοινότητες μηχανήματα που μέχρι τώρα  είτε «δεν υπήρχαν»… είτε «ήταν παροπλισμένα λόγω βλάβης» με απώτερο και προκλητικό σκοπό την αλίευση ψήφων και μόνο.

Στα τέσσερα χρόνια της θητείας μου όπως φαίνεται αναλώθηκαν μόνο  στη γνωριμία μου με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του δήμου, καθώς και με τούς  ενίοτε αντιδημάρχους, αλλά μόνο μέχρι εκεί, αποτέλεσμα μηδέν. Απλά γιατί δεν «συμπορεύτηκα»…

Συχνές ενίοτε και καθημερινές μου επαφές, είτε αυτοπροσώπως, είτε τηλεφωνικώς, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους ή και το δήμαρχο ακόμη,  δεν στάθηκαν ικανές να εκμαιεύσω κανένα αποτέλεσμα για την κοινότητα μου.

Παρά το ότι έπαιρνα κάθε φορά διαβεβαιώσεις και με το κλασικό χτύπημα στην πλάτη  "Όλα θα γίνουν μην ανησυχείς", φτάσαμε στη λήξη της θητείας και δεν έχει τοποθετηθεί, ούτε ένα λιθαράκι στην κοινότητα μου από τα μεγαλεπήβολα σχέδια και προγράμματα που υποσχόταν η δημοτική αρχή.

Από την άλλη , προεκλογική περίοδος γαρ, ως εκ θαύματος λειτουργούν τα πάντα (σε όλες τις κοινότητες του δήμου τώρα)…

Εν αγνοία μου βέβαια και χωρίς να αιτηθώ κάτι, γιατί το αίτημα του προέδρου θα καθυστερήσει όπως πάντα  «στις προδιαγραφές και τα προαπαιτούμενα» της νυν δημοτικής αρχής, ενώ τα αιτήματα των απλών πολιτών ικανοποιούνται αμέσως προς χάριν της ψηφοθηρίας.

Και για να αναφερθώ πιο ειδικά, το τελευταίο περιστατικό έλαβε χώρα  στην κοινότητα μου χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση προς εμένα. Ως εκ θαύματος εμφανίστηκε φορτωτής  με σκοπό την συντήρηση και τη διάνοιξη αγροτικών δρόμων χωρίς να έχω αιτηθεί πρόσφατα κάτι τέτοιο.

Ενώ εάν είχε γίνει θα έπρεπε να περιμένω μήνες και εξάμηνα, ενώ απλά από ένα τηλεφώνημα ενός πολίτη και χωρίς να ενημερωθώ , (τουλάχιστον κρατώντας τους τύπους οι κύριοι υπεύθυνοι) , έγινε άμεσα εκτελέσιμο.

Το προκλητικό της υπόθεσης όμως είναι ότι όταν ζήτησα να ενημερωθώ ποιος είναι ο υπεύθυνος της εντολής για την εκτέλεση του έργου  και γιατί δεν ενημερώθηκα πρωτίστως εγώ,  έλαβα την κυνική απάντηση ότι έχουμε δικαίωμα σαν δημοτική αρχή να κάνουμε και ατομικές εξυπηρέτησης  πολιτών, γιατί βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και «κυνηγάμε ψήφους».

Στην ερώτησή μου αν για την προεκλογική περίοδο έχουν διαλυθεί οι θεσμοί, δηλαδή αν υφίσταται δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι,  η απάντηση τους ήταν ότι δήμαρχος και αντιδήμαρχοι υπάρχουν  «αλλά εσύ είσαι με την αντίπαλη πλευρά

Και εκεί λοιπόν που νόμιζα ότι η θητεία μου λήγει στις 31/12 /2023 αυτομάτως η άρχουσα ομάδα του δήμου (δήμαρχος και αντιδήμαρχοι) με "κατήργησε" δυόμιση μήνες  νωρίτερα των εκλογών με κριτήρια  "αξιοκρατικά", με εξυπηρετήσεις ατομικές (και όχι για το γενικό σύνολο) κατά το δοκούν αρκεί οι ψήφοι να είναι όπως "πρέπει".

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι θεμιτό και ηθικό αυτό χάριν των εκλογών, αλλά τουλάχιστον, αντιτίθεται στις αρχές μου και δεν θα σχολιάσω περαιτέρω (αν και θα μπορούσα να γράψω τόμους για την τετραετή θητεία μου σαν πρόεδρος σε κοινότητα του δήμου) τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάστηκε 406 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.