Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:22 πμ
Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 22:14

Αγρίνιο: Το χρονοδιάγραμμα των αναπλάσεων – Μιλάει στη “Σ” ο Δ. Τζιώλης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης «ξεδιπλώνει» το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που εκτελούνται αυτή την περίοδο σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου.

Το Αγρίνιο αλλάζει και αυτό φαίνεται μέσα από μια σειρά αναπλάσεων κεντρικών δρόμων της πόλης. Μπορεί σε κάποια τμήματα της πόλης η όχληση από τις εργασίες να είναι καθημερινότητα για τους κατοίκους ή να παίδεψε τους οδηγούς μέχρι να το αντιληφθούν και να το συνηθίσουν, αλλά οι εργασίες «τρέχουν» και σύντομα θα ολοκληρωθούν, «συνθέτοντας» έτσι ένα πιο σύγχρονο «πρόσωπο» για την πόλη.

Η Χαριλάου Τρικούπη, η περιοχή του παλιού τρένου, άλλοι δρόμοι του κέντρου όπως η οδός Ζέρβα, Ελύτη και Σμύρνης και όχι μόνο, παίρνουν νέα μορφή. Οι αναπλάσεις αυτές γίνονται τμηματικά, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να θυμίζει «πάζλ», του οποίου όμως όταν όλα τα κομμάτια του συμπληρωθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και θα φανεί το συνολικό αποτέλεσμα.

Για το πότε όμως θα λήξουν οι εργασίες μιλά στην εφημερίδα «Συνείδηση» ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης (φωτ.).

Συγκεκριμένα ο κ. Τζιώλης αναπτύσσοντας το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων τονίζει:«οι πεζοδρομήσεις πέριξ της πλατείας Δημοκρατίας έχουν ολοκληρωθεί, εναπομένει μόνο το κομμάτι της οδού Παπαστράτου, όπου είναι σε εξέλιξη οι εργασίες και τις επόμενες ημέρες αρχίζει η διάστρωση με πλάκες, καθώς οι υπόγειες υποδομές, όπως ύδρευση αποχέτευσης, όμβριων, οπτικών ινών κλπ έχουν ολοκληρωθεί. Εκτιμούμε πως σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και ειδικότερα εκτιμάται πως εντός των επόμενων δύο με τριών εβδομάδων.

Στην οδό Μαβίλη (στην περιοχή του παλιού Τρένου) όπου η κυκλοφορία έκλεισε πρόσφατα και οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν ο στόχος είναι μέσα στον Αύγουστο να έχει ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις στο τμήμα που είναι σήμερα κλειστό, από την πλατεία Μελίνας Μερκούρη με κατεύθυνση τα Jumbo και το τέλος της οδού Τερτσέτη.

Στο σύνολο του έργου περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός κόμβου αμέσως μετά την οδό Παπαφώτη, ακριβώς στη συμβολή των οδών Παπαφώτη, Δελιγιώρη και Μαβίλη, όπως επίσης και η δημιουργία ενός ακόμη κόμβου έξω από το Jumbo.

Στην παρούσα φάση κατασκευάζεται το κομμάτι ανάμεσα στους δύο προβλεπόμενους κόμβους, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία. Μόλις ολοκληρωθεί το ενδιάμεσο κομμάτι θα ξεκινήσει η κατασκευή και των δύο κόμβων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησαν προ ημερών οι εργασίες στο τμήμα μεταξύ των οδών Παπαφώτη και Βαρνακιώτη. Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου τμήματος της Χαριλάου Τρικούπη προβλέπει εντός του Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί, όπως επίσης και οι παρεμβάσεις στην οδό Μαβίλη, όπως προαναφέραμε, ώστε άμεσα οι εργασίες να ξεκινήσουν στο μικρότερο κομμάτι της Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ των οδών Μακρή και Παπαφώτη και έπειτα η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της πόλης να διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Στη συμβολή των οδών Χαριλαόυ Τρικούπη και Μακρή προβλέπεται η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη, ενώ έπειτα θα συνεχιστούν οι εργασίες για την αναβάθμιση και την ανάπλαση του τμήματος της Χαριλάου Τρικούπη από την οδό Μακρή μέχρι και την πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι).

Οι πεζόδρομοι ή οι μικροί δρόμοι που υπάρχουν μεταξύ του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας αναμένεται να αναβαθμιστούν μέσα από άλλη εργολαβία «σκούπα» με χρήματα του Δήμου Αγρινίου.

Η εργολαβία μέσω της οποίας ανακατασκευάζονται δρόμοι όπως οι οδοί Ζέρβα, Ελύτη, Σμύρνης, Σωκράτους κλπ. εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, αν και η οδός Ζέρβα έχει «προχωρήσει» περισσότερο σε σχέση με το υπόλοιπο «δίκτυο» δρόμων που ανακατασκευάζονται στην συγκεκριμένη περιοχή της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργολαβιών ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στους δρόμους του Αγρινίου, καθώς «κλείνει» το τρέχον ΕΣΠΑ».

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Κώστας Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 685 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.