Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  11:42 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 18:24

Το Σύμπαν έχει τη διπλάσια ηλικία απ’ ό,τι νομίζαμε – Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Οττάβα επινόησαν ένα νέο μοντέλο και ισχυρίζονται ότι η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) συνέβη πριν από 26,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, οι οποίες λένε ότι το σύμπαν μας «γεννήθηκε» πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

«Το πρόσφατα επινοημένο μοντέλο μας επεκτείνει το χρόνο σχηματισμού του γαλαξία κατά αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια, καθιστώντας το σύμπαν ηλικίας 26,7 δισεκατομμυρίων ετών και όχι 13,7 όπως είχε εκτιμηθεί προηγουμένως», δήλωσε ο καθηγητής Rajendra Gupta, συγγραφέας της μελέτης.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες υπολόγιζαν την ηλικία του σύμπαντός μας μελετώντας τα παλαιότερα αστέρια, με βάση την ερυθρή μετατόπιση του φωτός που προέρχεται από μακρινούς γαλαξίες.

Το 2021, κατέληξαν στην ηλικία των 13,797 δισεκατομμυρίων ετών για τον γαλαξία μας, με βάση αυτό το μοντέλο.

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί έχουν προβληματιστεί από την ύπαρξη αστεριών, που φαίνονται να είναι ακόμη γηραιότερα.

Για παράδειγμα, ο Μεθουσάλα, ένα αστέρι στον αστερισμό του Ζυγού, εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 13,65 και 15,25 δισεκατομμυρίων ετών.

Επιπλέον, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA ανακάλυψε αρκετούς πρώιμους γαλαξίες που φαίνεται να βρίσκονται σε προχωρημένη κατάσταση εξέλιξης.

pronews.gr

Διαβάστηκε 412 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.