Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  3:37 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 19:58

Χέ….. η φοράδα στ' αλώνι για το Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Αγρίνιο του κλότσου και του μπάτσου ως πραγματική πρωτεύουσα του ραγιαδισμού έχει μείνει πίσω σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης συγκριτικά βεβαίως και με τον πληθυσμό του αλλά και την μεγάλη ενδοχώρα του.

Σιγά μην πανηγυρίσουμε Αλωναριάτικα που θα έρθουν 240 φοιτητές όταν σε άλλες πόλεις μεγέθους του Αγρινίου συρρέουν και σπουδάζουν χιλιάδες νέοι. Εμείς θα βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε ο μεγαλύτερος νομός. Σιγά μη συγκινηθεί η πολιτεία για το Αγρίνιο. Όταν ο τόπος στερείται τους πολιτικούς εκείνους που θα υπερασπισθούν τα δικαιώματά του, μην περιμένετε προκοπή αγαπητοί συμπατριώτες.

Και για να μη λέτε ότι τουφεκάω στον αέρα για δημιουργία εντυπώσεων, ας πάρουμε ένα μέτρο σύγκρισης δηλ να ιδούμε τι συμβαίνει στην Κοζάνη μια μικρή πόλη και πως αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς με πολλές σχολές και σύγχρονη πανεπιστημιούπολη. Η Κοζάνη είναι πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας ενώ το Αγρίνιο είναι μεγαλούπολη μιας περιοχής που δεν αναγνωρίσθηκε επίσημα ως γεωγραφικό διαμέρισμα και δεν διαιρέθηκε σε Νομούς ούτε σε Περιφερειακές Ενότητες. Πέραν τούτων υπάχθηκε σε πόλη άλλου γεωγραφικού διαμερίσματος πράγμα αδιανόητο π.χ. να υπαγόταν η Κόρινθος στη Στερεά Ελλάδα. Θα σηκωνόταν και οι πέτρες της Ακροκορίνθου και εδώ δεν τρέχει τίποτα. Που είναι οι γενναίοι Αγρινιώτες, που είναι οι δήθεν ηρωικοί Μεσολογγίτες.

Μήπως οι τελευταίοι ξεραγλείφονται με την μητριά επιδιώκοντας να είναι χαϊδεμένα  παιδιά, όπως έκαναν οι κοτσαμπάσηδες όταν γονυπετείς προσκυνούσαν τον παλυχρονεμένο πασά για να απολαμβάνουν προνόμια εφ όσον βοηθούσαν ώστε οι ραγιάδες να είναι σε καταστολή;

Βλέπουμε λοιπόν την μητρόπολη του βορρά Θεσσαλονίκη να αγκαλιάζει στοργικά όλες τις πόλεις και να παρέχει σε αυτές τα αυτονόητα δικαιώματά τους πράγμα αντιστρόφως ανάλογο με ότι συμβαίνει σε μας η Πάτρα όχι σαν στοργική μητρόπολη αλλά σαν κακιά μητριά σκληρόκαρδα, ανελέητα και άπληστα υπονομεύει και καταβροχθίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευσή μας φρενάροντας έτσι και την ανάπτυξή μας.

Το κρίμα στο λαιμό των υπευθύνων και προσκηνημένων δηλ. αυτών που συμβιβάζονται με τον μεταλλαγμένο στον τόπο μας ραγιαδισμό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Διαβάστηκε 773 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.