Οι ιδεολογικές απόψεις του Παύλου Σαράκη είναι γνωστές και είτε συμφωνεί κάποιος είτε διαφωνεί με αυτές δύσκολα θα αρνηθεί τη μαχητικότητα του και το γεγονός πως είναι χρήσιμο για την Αιτωλοακαρνανία να εκπροσωπείται από έναν επιπλέον βουλευτή.

Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση του αδερφού του, γνωστού πλαστικού χειρουργού, Πέτρου Σαράκη. «Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστούμε για την αγάπη, την υποστήριξη, τα καλά λόγια, την ψήφο σας!Ο Παύλος Σαράκης είναι πλέον ο δικός σας Βουλευτής! Ο δικός σας άνθρωπος που πάντα θα σας ακούει και θα αγωνιστεί για τον απλό άνθρωπο! Η Ελληνική Λύση θα είναι πάντα στις επάλξεις!Ζήτω η Πατρίδα!», αναφέρει.


H ενασχόληση του Παύλου Σαράκη με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά χρόνια καθώς διετέλεσε πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 4ου Λυκείου Αγρινίου. Υπήρξε στέλεχος της λαϊκής δεξιάς, υποψήφιος τον Μάιο του 2012 με τους Ανεξάρτηους Έλληνες αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στη Ν.Δ. Μάλιστα στις εκλογές του Ιουνίου 2012 τοποθετήθηκε υποψήφιος στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Β΄Αθήνας στην 21η θέση (πάνω από τον…Αντώναρο). Πλέον ανήκει στην Ελληνική Λύση.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο newsbreak.gr o κ. Σαράκης υποστήριξε πως «η Ελληνική Λύση είναι αυθεντικό πατριωτικό λαϊκό κόμμα, με έναν έμπειρο κοινοβουλευτικό ηγέτη, τον Κυριάκο Βελόπουλο. Στελεχώνεται από ανθρώπους της αγοράς και όχι από επαγγελματίες πολιτικούς. Η επιλογή μου είναι συνειδητή, γιατί πιστεύω ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο μόνος που μπορεί να αφυπνίσει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων και να οδηγήσει την πατριωτική παράταξη στο να πρωταγωνιστήσει στα πολιτικά δρώμενα».

Μιλώντας για το Αγρίνιο σημείωσε τα εξής: «Αγρίνιο, η αγαπημένη ιδιαίτερη πατρίδα μου. Παναιτωλικός, η ομάδα της καρδιάς μου. Είμαι υπερήφανος τόσο για τη λαϊκή καταγωγή μου όσο και για την πόλη όπου ανδρώθηκα. Για τις ρίζες μου. Διδάχτηκα από τους γονείς μου ότι η ζωή είναι βιοπάλη και όχι κραιπάλη. Να σέβομαι, να αγωνίζομαι, να είμαι δίκαιος και, κυρίως, να είμαι ταπεινός στην κοινωνική και επαγγελματική επιτυχία. Φυσικά και όταν έρχεται ο Παναιτωλικός στην Αθήνα παρακολουθώ με αγωνία τις αναμετρήσεις του, συν γυναιξί και τέκνοις».

Το ενδιαφέρον του για τον Παναιτωλικό άλλωστε είναι γνωστό και στο μακρινό παρελθόν φερόταν ως πιθανή η εμπλοκή του στα διοικητικά της ομάδας.

Κληθείς να μιλήσει για την οικογένεια του ανέφερε: «Αποφεύγω συνειδητά να μιλάω δημόσια για την οικογένειά μου. Δεν μου αρέσει η δημοσιότητα στην προσωπική μου ζωή. Οι γονείς μου -ευτυχώς έχουν καλά γεράματα- ζουν στο Αγρίνιο. Ο μονάκριβος αδερφός μου Πέτρος είναι πετυχημένος ιατρός – πλαστικός χειρούργος. Η σύζυγός μου ασχολείται αποκλειστικά με την ανατροφή των κοριτσιών μας, που είναι μαθήτριες. Δόξα σοι ο Θεός, είμαστε μια μονοιασμένη και αγαπημένη οικογένεια».

Έχει συμμετάσχει σε πολύκροτες ποινικές δίκες, όπως στη δίκη της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, στη δίκη της απόδρασης των Ριζάι και Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού . Η υπόθεση της «Novartis» έδωσε την ευκαιρία στον γνωστό δικηγόρο να πρωταγωνιστήσει και εκτός συνόρων, ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης.

Η επίθεση με βιτριόλι

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2007, ο Παύλος Σαράκης δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στο Νέο Κόσμο, με αποτέλεσμα και ύστερα από αλλεπάλληλα χειρουργεία στην Αγγλία να χάσει τελικά το αριστερό του μάτι.

Ο ίδιος τότε είχε κατονομάσει ως δράστες πρόσωπα του κόσμου της νύχτας υποστηρίζοντας πως η επίθεση που δέχτηκε ήταν ένα μαφιόζικο χτύπημα από νονούς του οργανωμένου εγκλήματος με τους οποίους είχε αντιδικήσει στο παρελθόν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

agrinionews.gr