Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:31 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 22:40

Με επιτυχία η Γιορτή των Βλάχων στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία στέφθηκε για ακόμη μια χρονιά η γιορτή των Βλάχων στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας. Την Πέμπτη της Αναλήψεως το γραφικό χωριό γέμισε με εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. Στο Νιόκαστρο, το μικρό χωριό με τη μεγάλη κτηνοτροφική παράδοση, συγκεντρώνονται όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι κτηνοτρόφοι διαθέτουν κρέατα για τα ψητά και τα βραστά στα καζάνια. Οι γυναίκες φτιάχνουν και μοιράζουν παραδοσιακές πίτες, ζυμωτό ψωμί και γιαούρτι.

Όλοι μαζί, ντόπιοι κι επισκέπτες συμμετείχαν στην παρασκευή του κουσμάρ, ενός  παραδοσιακού ντόπιου προϊόντος που γίνεται με βάση το πρόβειο γάλα. Μετά το γεύμα ακολούθησε γλέντι με τραγούδι και χορό.

Ο δραστήριος σύλλογος του Νεοκάστρου με τα μέλη του είχαν φροντίσει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παρευρισκομένων οι οποίοι για ακόμη μια χρονιά συνεχάρησαν το Σύλλογο και τους κατοίκους για την υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποίησαν.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωπος της μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας Νίκος Κοτρωνιάς, ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου Πανταζής Ράμμος, ο Συμπαραστάτης του Δημότη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Φαλτσέτος, ο πρόεδρος των εν Πάτραις Ναυπακτίων Ηλίας Δημητρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Λυγιά που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη σχεδόν την Ελλάδα.

leontiou 011 leontiou 014 leontiou 013 leontiou 010

Φωτογραφίες: Lepantortv.gr  – Γεωργία Λεοντίου

πηγή: http://agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2546 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.