Παρασκευή, 29η Σεπτεμβρίου 2023  1:13 πμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 18:48

Παρουσία του Θανάση Παπαθανάση στην επιστημονική ημερίδα «6η ΕΛΑΙΑ- Ελιά και Αγρίνιο. Οι ρίζες μας στο μέλλον»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Υπ.Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Θανάσης Παπαθανάσης παρευρέθηκε στην επιστημονική ημερίδα «6η ΕΛΑΙΑ» με θέμα: «Ελιά και Αγρίνιο. Οι ρίζες μας στο μέλλον», που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την ΠΕΜΕΤΕ και το τμήμα Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης Αγρινίου, του Ιταλικού Συνεταιρισμού Ελαιολάδου «Pandolea» και ελαιοπαραγωγών, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου.

Από το βήμα της επιστημονικής ημερίδας ο κ.Θανάσης Παπαθανάσης  δήλωσε:

‘’Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός. Διοργανώσεις όπως η «ΕΛΑΙΑ» συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή καινοτόμων δράσεων και στην ανάδειξη των εξαιρετικών προϊόντων που παράγει το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία. Άλλωστε, η Αιτωλοακαρνανία έχει την ισχυρότερη ελαιοπαραγωγή στη χώρα (το 50% της ελιάς Καλαμών παράγεται στο νομό μας) και πρέπει οι προοπτικές της να είναι στο επίκεντρο.

Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε την ευκαιρία στους ντόπιους παραγωγούς να εκθέτουν και να προβάλλουν τα εξαιρετικά μας  προϊόντα και οι επισκέπτες να μπορούν να τα γνωρίσουν από κοντά και να δοκιμάσουν όσα παράγει αυτός ο ευλογημένος τόπος!

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάδειξη των βραβευμένων και ανταγωνιστικών προϊόντων μας και να προωθήσουμε την τεχνογνωσία και την επιστημονική έρευνα για την ελαιοκαλλιέργεια. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα. Πρέπει ο πλούτος να παραμείνει στον τόπο μας κι όχι απλά να είμαστε οι παραγωγοί. Πρέπει να ενισχύσουμε τους νέους να μπορέσουν να παραμείνουν, να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν.

Συγχαρητήρια στον Δήμο Αγρινίου για την εξαιρετική διοργάνωση, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την αιγίδα του οποίου τελέστηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις, στην ΠΕΜΕΤΕ, στο τμήμα Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στους ελαιοπαραγωγούς μας και τους επιστήμονες, στους εθελοντές και σε όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση και την επιτυχία της «6ης ΕΛΑΙΑΣ».’’

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά!

Διαβάστηκε 165 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.