Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  7:53 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 00:52

Μεσολόγγι: Σύντομα ο διαγωνισμός για μεγάλο έργο ανάπλασης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προσεχώς ο διαγωνισμός του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας και ανάπλασης της αρτηρίας των οδών Παπαδιαμαντοπούλου – Ναυπάκτου στο εντός σχεδίου πόλης Ι.Π. Μεσολογγίου τμήμα της».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 7,93 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 9,83 εκατ.). Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Το έργο βελτίωση προσβασιμότητας και ανάπλασης της αρτηρίας των οδών Παπαδιαμαντοπούλου – Ναυπάκτου στο εντός σχεδίου πόλης Ι.Π. Μεσολογγίου τμήμα της αφορά στην ανάπλαση της κύριας συλλεκτήριας οδού της πόλης του Μεσολογγίου σε μήκος 4,14 χλμ από το σηματοδοτούμενο κόμβο συμβολής της με την Ν.Ε.Ο 05 ανατολικά μέχρι τη θέση του 2ου Λυκείου Δυτικά.

Το έργο, σύμφωνα με το ypodomes.com, αφορά στην ανάπλαση της κύριας συλλεκτήριας οδού της πόλης του Μεσολογγίου σε μήκος 4,14 χλμ από το σηματοδοτούμενο κόμβο συμβολής της με την Ν.Ε.Ο 05 ανατολικά μέχρι τη θέση του 2ου Λυκείου Δυτικά.

Η οδός στο πρώτο της τμήμα μέχρι το Νοσοκομείο αποτελεί τη κύρια 1η Είσοδο της πόλης από την Ιόνια Οδό μέσω τμήματος της ΝΕΟ 05, και διασχίζει περιαστικές περιοχές με ανεπτυγμένη γραμμική δόμηση. Στο δεύτερο τμήμα της αποτελεί τη κύρια συλλεκτήρια του αστικού ιστού της πόλης διασχίζοντας περιοχές εντός σχεδίου μέχρι το πέρας της.

Η ευθυτενής χάραξη της οδού, η απουσία κυκλοφοριακών διαμορφώσεων και πεζοδρομίων στο μεγαλύτερο τμήμα της , η συχνή εγκάρσια διέλευση πεζών στο εντός σχεδίου τμήμα της , η παρουσία πέντε σχολικών συγκροτημάτων με κυκλοφορία μαθητών στην ευρύτερη περιοχή και η δυνατότητα ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων αποτελούν τα βασικά προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Με το έργο της βελτίωσης – ανάπλασης προβλέπονται ανά τμήμα:
– Στο πρώτο περιαστικό τμήμα το οδόστρωμα διαμορφώνεται με κατάστρωμα κυκλοφορίας 8,0μ , τέσσερις κύριους ισόπεδους κόμβους και κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού πλάτους μεγαλύτερου του 1,5μ, σήμανση, ασφάλιση, φύτευση και ηλεκτροφωτισμός. Για την αποχέτευση του καταστρώματος και των παράπλευρων επιφανειών προβλέπεται η κατασκευή κύριου αγωγού αποχέτευσης ομβρίων με φρεάτια υδροσυλλογής και διατήρηση της υφιστάμενης διάταξης αποστράγγισης των ανάντη ομβρίων. Η διόδευση των ομβρίων γίνεται στο πλησιέστερο αποδέκτη (κανάλια – ρέματα ) με αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκάρσιων τεχνικών.

– Στο δεύτερο αστικό τμήμα από το Νοσοκομείο μέχρι το 2ο Λύκειο το κατάστρωμα κυκλοφορίας διαμορφώνεται με πλάτος 7,5μ και κατ ΄εξαίρεση σε τμήμα στενών συνθηκών από το Νοσοκομείο μέχρι την Ιστορική Πύλη σε πλάτος 6,5μ. Εκατέρωθεν κατά θέσεις προβλέπεται παράλληλη στάθμευση με εσοχές. Διαβάσεις πεζών εφαρμόζονται  σε κρίσιμες θέσεις με έμφαση στην ασφαλή διέλευση μαθητών και άλλων ευάλωτων ομάδων με κατάλληλη προειδοποίηση σήμανσης και ενεργητικών μέτρων (κυβόλιθοι χωρίς υπερύψωση επί του οδοστρώματος ). Η αρχιτεκτονική ανάπλαση των παράπλευρων επιφανειών (πεζοδρόμια – νησίδες – πλατείες) αποτελεί στοιχείο σημαντικής αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος με έμφαση στην ήπια μετακίνηση.

Φύτευση – αστικός εξοπλισμός – ηλεκτροφωτισμός και επιστρώσεις αποτελούν τα κύρια στοιχεία της ανάπλασης. Προβλέπεται η διαμόρφωση δύο κυκλικών κόμβων στο Νοσοκομείο και τη συλλεκτήρια οδό Δαμασκηνού για τη βέλτιστη ανάδειξη της περιοχής και βελτίωσης της κυκλοφορίας . Στη περιοχή της Ιστορικής Πύλης και του Τείχους γίνονται παρεμβάσεις ανάδειξης – ανάπλασης συμβατές με τα ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής και σε συναρμογή με τις υλοποιημένες . Τμήμα αμφίδρομου ποδηλατοδρόμου προβλέπεται παρά το αριστερό πεζοδρόμιο από την οδό Δαμασκηνού μέχρι την Ιστορική Πύλη.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News