Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 13:39

Οι “ευαίσθητοι” δεν ξέρουν τίποτε για 17.000 δέντρα που κόπηκαν για τα ψηφοδέλτια;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν θες να δεις ατόφια υποκρισία και ομαδική τύφλωση για τις λύσεις που μπορεί να δώσει η τεχνολογία στην Οικολογία πρέπει να δεις την στάση των κατ’ επάγγελμα(ή ΜΚΟ)”ευαίσθητων” περί τα οικολογικά ζητήματα.

Οι απανωτές εκλογικές διαδικασίες απαιτούν τόνους χαρτιού και, άρα, δάση ολόκληρα από δέντρα!

Αλλά για πόσα δέντρα μιλάμε; Όπως είχε γράψει στις αρχές του μήνα το “Βήμα”, το υπουργείο Εσωτερικών είχε προμηθευτεί συνολικά περίπου 1.400 τόνους χαρτιού ψηφοδελτίων. Με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 24 Απριλίου, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε τη διαδικασία για την προμήθεια 40.000 δεσμίδων χαρτιού ψηφοδελτίων με δυνατότητα αύξησης της ποσότητας κατά 10% με κόστος 1.686.400 ευρώ, ενώ για το άθροισμα του χαρτιού θα πρέπει να συνυπολογιστούν και…11 εκατομμύρια φάκελοι.

Το υπουργείο παρέλαβε το χαρτί των ψηφοδελτίων σε δεσμίδες διαστάσεων 70 εκ. x 1 μ., κάθε δεσμίδα αποτελείται από 500 φύλλα 70 γραμμαρίων έκαστο κι αν πάλι αναλογιστεί κανείς πως ένα δέντρο μπορεί να δώσει περί τα 80 κιλά λεπτού χαρτιού υπολογίζεται πως για τα ψηφοδέλτια των εφετινών εθνικών εκλογών ούτε λίγο ούτε πολύ χρειάστηκε να… θυσιαστούν περίπου 17.000 δέντρα!

Το 2019 για τη διεξαγωγή των τετραπλών εκλογικών αναμετρήσεων – ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές – εκτιμάται πως χρειάστηκαν περισσότεροι από 5.000 τόνοι ψηφοδελτίων. Μόνο για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών χρειάστηκε να κοπούν στην Ευρώπη περίπου 150.000 δέντρα για να παραχθούν τα ψηφοδέλτια!

Κι όμως, δεν έχουν κάτι να πουν οι “ευαίσθητοι”, οι περισσότεροι, μάλιστα, θέλουν απλές αναλογικές και απανωτές αναμετρήσεις αλλά αρνούνται οποιαδήποτε λύση με ψηφιακό π.χ. τρόπο ψήφου διότι αυτό είναι…τεχνοφασισμός!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 347 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία