Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:53 πμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 19:14

Επίσκεψη Φαρμάκη στα έργα της διώρυγας Δίμηκου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίσκεψη στην περιοχή Αγγελοκάστρου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη προκειμένου να δουν την πορεία των εργασιών που εκτελούνται και αφορούν την αποκατάσταση της διώρυγας Δίμηκου.

Πρόκειται για έργο σημαντικό, προϋπολογισμού 739.751,42 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο εκτελείται σε μήκος 11.500 μέτρων, στη διώρυγα του Δίμηκου, η οποία αποχετεύει το υδάτινο πλεόνασμα της λίμνης Λυσιμαχίας στον ποταμό Αχελώο. Οι εργασίες θα εκτελεστούν τμηματικά από τον ανάδοχο του έργου και όπου κρίνεται αναγκαίο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και απομάκρυνση της υδροχαρούς βλάστησης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου, Π. Κοτούμπας, ο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δ. Αναστασίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Γ. Φαρμάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε τα εξής: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Αιτωλοακαρνανία. Αντιμετωπίζουμε πολλές και σημαντικές εκκρεμότητες ετών, αναβαθμίζουμε τα επίπεδα προστασίας ολόκληρων περιοχών με μία μεγάλη «βεντάλια» παρεμβάσεων, ύψους άνω των 12,5 εκ. ευρώ.

Μαζί με τους δημάρχους της περιοχής και συνεργάτες μου, είδα σήμερα από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται στις εκβολές του Αχελώου, στον Βάρνακα, στην Κανδήλα και στον Μύτικα. Επίσης, επισκέφθηκα τον ΤΟΕΒ Μεσολογγίου όπου γίνεται αντικατάσταση των αγωγών άρδευσης, προϋπολογισμού ύψους 2 εκ. ευρώ περίπου. Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για έναν τόπο ασφάλειας και προκοπής για όλους!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Μαυρομμάτης, ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b: «50 χρόνια είχε να γίνει ουσιαστική παρέμβαση στον Δίμηκο. Η παρουσία του κόσμου ήταν ενδεικτική της αναγκαιότητας που οι κάτοικοι περίμεναν χρόνια τώρα».

Ο Πρόεδρος Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ανέφερε επίσης: «Η διάνοιξη του ποταμού Δήμικου είναι πραγματικότητα και θα δώσει λύση να καλλιεργηθούν χιλιάδες στρέμματα που ήταν μόνιμα κάτω από το νερό. Η συνέχεια του έργου περιλαμβάνει την προστασία των κτημάτων στις όχθες του ποταμού Αχελώου».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρινόμενη στα αιτήματα τοπικών κοινωνιών, αφού εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δρομολόγησε με ταχύτητα όλες τις διαδικασίες προκειμένου να συμβασιοποιηθούν έγκαιρα, ώστε να υπάρχουν ενεργές εργολαβίες σε κομβικά σημεία. Πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον Αχελώο.

Πηγή: kalyvia.gr

Διαβάστηκε 207 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.