Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:52 πμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 12:10

Αντίστροφη μέτρηση για την αξιοποίηση του καταστήματος στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει ο χρόνος να μετρά ώστε κάτοικοι και επισκέπτες  να απολαύσουν τον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς (Λαχαναγορά) και τη βεράντα του στο Αγρίνιο.

Ο χώρος έχει ενοικιαστεί και από 1η Ιουνίου ο εκμισθωτής θα μπορεί να ξεκινήσει να το διαμορφώνει, όπως επιθυμεί και σύντομα το σημείο να γίνει πόλος έλξης για τους δημότες.

Ο χώρος των 100 τ.μ. υπενθυμίζεται ότι  δεν θα διαθέτει λάντζα για την παρασκευή ζεστού πιάτου, ωστόσο θα προσφέρει καφέ και ποτό, όπως επίσης και κρύο πιάτο με σαφή αναφορά στα τοπικά προϊόντα, ενώ ο επιχειρηματίας που θα το εκμεταλλεύεται θα μπορεί να διοργανώνει και πολιτιστικές δράσεις!

Η «απουσία» λάντζας για την παρασκευή ζεστού φαγητού οφείλεται στο ότι το κτίριο είναι διατηρητέο και εμπίπτει σε περιορισμούς χρήσης από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Παράλληλα, η πρόθεση της δημοτικής Αρχής ήταν να διασφαλίσει εξ’ αρχής την ορθή χρήση του χώρου, σε συνάρτηση με το κτίριο, την αρχιτεκτονική του και τα πολιτιστικά στοιχεία που διαθέτει, ενώ επίσης πρόθεσή της ήταν και η διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων, κάτι που θα συμβαίνει. Ως προς το κρύο πιάτο που θα υπάρχει, πρόθεση και επιθυμία της Δημοτικής Αρχής ήταν να υπάρχει σαφή αναφορά στα τοπικά προϊόντα.

«Από 1η Ιουνίου ο εκμισθωτής εγκαθίστανται. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της εκμίσθωσης, αλλά το κτίριο επίσημα από 1η Ιουνίου παραδίδεται στον εκμισθωτή για τις εργασίες που επιθυμεί να κάνει ο ίδιος.

Θα αξιοποιηθεί η βεράντα του κτιρίου, ενώ στο πλαίσιο του μισθίου είναι και το υπόγειο, το οποίο στο παρελθόν προορίζονταν για internet καφέ, προφανώς όμως θα χρησιμοποιηθεί για βοηθητικός χώρος. Στόχος είναι να ζωντανέψει η παλιά αγορά, να έχει συνεχώς κόσμο και ο χώρος να παραπέμπει και σε πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής και γι’ αυτό θα διοργανώνονται συχνά πολιτιστικές δράσεις στο χώρο, ενώ στη λογική αυτή τα κρύα πιάτα που θα σερβίρονται στο κατάστημα θα είναι με τοπικά προϊόντα» τόνισε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στην εφημερίδα «Συνείδηση».

Να υπενθυμίσουμε πως το Φεβρουάριο περίπου είχε «ανέβει» για δεύτερη φορά ο διαγωνισμός που έφερε αποτέλεσμα, καθώς πριν δύο χρόνια που είχε επαναληφθεί η διαδικασία δεν «καρποφόρησε», αφού υπήρχε ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες μιας και ήταν πολύ διαφορετικές οι συνθήκες, τόσο ως προς τα οικονομικά, όσο και ως προς τον Covid-19 κυρίως.

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Κωνσταντίνος Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 393 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.