Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:31 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 10:27

Dentist Pass: Άνοιξαν οι αιτήσεις για δωρεάν επίσκεψη σε οδοντίατρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αίτηση για το Dentist Pass γίνεται μέσω ηλεκτρονονικής πλατφόρμας με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του Taxisnet και οι δικαιούχοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 40 ευρώ.

Ξεκίνησε από χθες το βράδυ το dentist pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Άνοιξε η πλατφόρμα -μέσω του gov.gr- για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης (dentist pass) για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 έως 12 ετών, το οποίο προσφέρεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο ΣΚΑΙ.

Τι θα περιλαμβάνει

Ειδικότερα το Dentist Pass –ύψους 40 ευρώ- θα χορηγηθεί σε κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 12 ετών (παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2011 έως και 2016) που διαθέτει ΑΜΚΑ ή προσωρινό αριθμό ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού και θα περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών, φθορίωση και παροχή οδηγιών για τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Μετά την αίτηση, η οποία θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του Taxisnet– οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδοθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Την χρεωστική κάρτα θα λάβει για λογαριασμό του παιδιού, ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί γονική μέριμνα ή επιμέλεια ή επιτροπεία. Η κάρτα αυτή θα έχει ισχύ 6 μηνών από τη στιγμή ενεργοποίησής της.

Οι οδοντίατροι

Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι οδοντίατροι το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν POS καταχωρημένο. Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει άμεσα τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού

Φθορίωση δοντιών

Καθαρισμός

Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 204 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.