Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:02 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 18:44

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης σε 186 οικισμούς της Δυτικής Ελλάδας – Ο Ν. Φαρμάκης σε Αντίρριο και Κάτω Βασιλική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η αισθητική αναβάθμιση περιοχών που βρίσκονται «πάνω» σε εθνικές ή σημαντικές επαρχιακές οδούς και αποτελούν κόμβους συχνών διελεύσεων και πόλους υψηλής επισκεψιμότητας. Σήμερα Πέμπτη 18 Μάϊου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε το Αντίρριο, όπου  έχουν υλοποιηθεί οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για δράσεις εκσυγχρονισμού και ανάδειξης οδών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος», που είναι συνολικού προϋπολογισμού 23 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα και συζήτησαν για παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναδεικνύουν τους παραδοσιακούς οικισμούς. Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης μετέβη στην Κάτω Βασιλική, όπου επίσης έχουν ξεκινήσει οι εργασίες τοποθέτησης επιλεγμένου εξοπλισμού, όπως   φωτιστικά σώματα, παγκάκια, τραπεζόπαγκοι, πλάκες πεζοδρομίου, ζαρντινιέρες, σημεία πληροφόρησης, ξύλινες περιφράξεις, όργανα γυμναστικής, τραπέζια παιχνιδιών, φυτεύσεις κ.ά , στοιχεία που διαμορφώνουν χώρους πλήρως λειτουργικούς, ελκυστικούς και επισκέψιμους.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αλλάξουμε τον τόπο μας, να ομορφύνουμε τη Δυτική Ελλάδα, να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και το επίπεδο φιλοξενίας των επισκεπτών. Με τη ολοκλήρωση των έργων θα αποκτήσουν νέα όψη 186 οικισμοί και κωμοπόλεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία. Προχωράμε σε μια ολιστική παρέμβαση για να δώσουμε συνοχή στους οικισμούς, ταυτόχρονα όμως αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που υπάρχουν, ώστε κάθε περιοχή να έχει τη δική της ταυτότητα »  ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, κατά την επίσκεψη.

Διαβάστηκε 349 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.