Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:15 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 20:02

Στο Αγρίνιο από πότε έχουν να δοθούν λεφτά για έργα στον πολιτισμό;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως διαβάσαμε, η υπουργός κ. Μενδώνη πήγε στην Ναύπακτο για να επιθεωρήσει την ομαλή εξέλιξη των έργων πολιτισμού, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, που εκτελούνται, την τελευταία τετραετία στη Ναύπακτο και φυσικά καλά έκανε. Η υπουργός έκανε αυτοψία σε τμήματα του κάστρου της Ναυπάκτου και στο ενετικό λιμάνι, και συγκεκριμένα στα επιθαλάσσια τείχη, όπου είναι σε εξέλιξη το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του ενετικού λιμένα.

«Η Ναύπακτος» όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «είναι ένας ξεχωριστός τόπος, φορτισμένος ιστορικά. Οι ενετικές της οχυρώσεις είναι ένα σπουδαίο μνημείο, όχι μόνο για την οχυρωματική αρχιτεκτονική. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα κάστρα στην ελληνική επικράτεια και για την ιστορική του σημασία. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, δρομολογήσαμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε έργα σημαντικά στον αστικό ιστό της πόλης. Για πρώτη φορά, στη Ναύπακτο, εκτελούνται έργα 5.000.000 ευρώ, κρίσιμα για την πόλη, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός, εκτός από δημόσιο κοινωνικό αγαθό, είναι και μοχλός ανάπτυξης. Τα έργα που εκτελούνται είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Η Ναύπακτος είναι αναδυόμενος τουριστικός προορισμός, ο οποίος διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να εξελιχθεί με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πρόγραμμά μας βασικός στόχος είναι η ενίσχυση, με οποιονδήποτε τρόπο, της πολιτιστικής ανάπτυξης των πόλεων και η ευημερία των κατοίκων τους».

Και μπράβο σε όλους, εγκρίνουμε κι επαυξάνουμε.

Έχουμε όμως την εύλογη απορία από πότε έχουν να δοθούν στο Αγρίνιο χρήματα, όχι τέτοιας τάξης αλλά οποιασδήποτε, για έργα Πολιτισμού. Προσοχή, δεν μιλάμε για υποσχέσεις ή για ανακοινώσεις ότι ΘΑ παραδοθεί ένα κτίριο στο Αγρίνιο που ΘΑ κοστίζει τόσο και τόσο…

Ούτε κάποια…δέσμευση ότι ΘΑ ξεκινήσουν οι διαδικασίες κάποια στιγμή για ένα μουσείο καπνού, διαχρονικό ή οτιδήποτε άλλο πλην ενός κανονικού μουσείο για τα αρχαία που θα έπρεπε να είναι εδώ και να εκτίθενται αλλά είναι σε άλλα μουσείο.

Μιλάμε για έργα, για χειροπιαστά κεφάλαια, κονδύλια που φτιάχνουν κάτι συγκεκριμένο. Αν φταίει το ότι δεν είναι το Αγρίνιο “αναδυόμενος τουριστικός προορισμός”, μπορούν να μας το πουν. Αλλά παγκοσμίως έχουν υπάρξει πολλοί τουριστικοί προορισμοί που πριν δεν ήταν, μέχρι κάποιος να έχει κάποια καλή ιδέα. Υπάρχουν πολλά μέρη που έγιναν προορισμός και χωρίς θάλασσα ή χιόνια. Αλλά θέλει ιδέες, ειλικρίνεια και λεφτά…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 419 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.