Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:52 πμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 22:04

Κολυμβητήριο Αγυιάς: Ένα βήμα πριν την εκκίνηση των εργασιών ανάπλασης!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση να προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο  Πολιτισμού – Αθλητισμού για την υλοποίηση των παρεμβάσεων και την  αναμόρφωση της περιοχής στο Παλαιό Κολυμβητήριο  της Αγυιάς, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος.

«Μπορώ να πω ότι είναι στοίχημα της παρούσας περιφερειακής αρχής, γιατί πρόκειται για  ένα έργο το οποίο ακούμπα στον πυρήνα της Πάτρας, αλλά  και της ευρύτερης περιοχής. Οποιοσδήποτε στη θέση μου θα ήταν  περήφανος και χαρούμενος,  γιατί αναλάβαμε ένα έργο από το μηδέν και υπολογίζουμε ότι εντός της παρούσας θητείας μας θα προχωρήσουμε και σε δημοπράτηση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Μάϊου 2023.

Το έργο «Επεμβάσεις Αναβάθμισης του Παλαιού Κολυμβητηρίου Αγυιάς Πατρών» έχει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις σε επίπεδο μελετών, είναι επιλέξιμο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και είναι προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ. Η προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού – αθλητισμού είναι ένα κρίσιμο βήμα, καθώς βάσει αυτής η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθίσταται φορέας υποστήριξης,/κατασκευής και υλοποίησης, αφού αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει , να προχωρήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά και να υλοποιήσει το έργο.

«Το παίρνουμε πάνω μας, αφού έχουμε εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και το έργο παρουσιάζει μεγάλη ωριμότητα. Πρώτα ωριμάζουμε τα έργα και μετά τα εντάσσουμε, γιατί στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν, θα είναι δεσμευμένοι πόροι και δεν θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος να ενταχθούν νέα έργα» εξήγησε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση του Παλαιού Κολυμβητηρίου έχουν προηγηθεί όλα τα στάδια, ώστε το έργο να καθίσταται ώριμο.  Μάλιστα, αναφερόμενος στο επόμενα βήματα,  τόνισε ότι αφού υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, το επόμενο στάδιο είναι να εκδοθεί η ανάλογη πρόσκληση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π κι έπειτα να προχωρήσει η ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027». Ωστόσο ο κ. Φαρμάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναζητηθούν και άλλες χρηματοδοτικές πηγές.

«Θα είναι ένα έργο, σύγχρονο και εμβληματικό που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότησή ΕΣΠΑ γεγονός που εγγυάται ότι θα γίνει με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές» περιέγραψε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης σύντομα θα αντικατασταθεί από μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση και έναν περιβάλλοντα χώρο γεμάτο ζωντάνια. 

  • H τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Παλαιό Κολυμβητήριο της Αγυιάς, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/dBYWX8VRzGc
Διαβάστηκε 201 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.