Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:17 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 13:40

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ το βιβλίο «Τα ταξίδια της ζωής μας» του Πάρι Τσάρτα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φόρτσα τα πανιά για τα ταξίδια της ζωής μας

Το νέο βιβλίο του Πάρι Τσάρτα

Τα ταξίδια ως εμπειρία αλλά και ως προϊόν έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις σχετικά με τη δυναμική της  αύξησή τους αλλά και την πρωτοφανή ανθεκτικότητά τους στις κρίσεις. Αφορμώμενος από την εντυπωσιακή δημοφιλία και ποικιλία των χαρακτηριστικών τους, ο συγγραφέας Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης Πάρις Τσάρτας αξιοποιεί τις γνώσεις του στον τομέα του τουρισμού και γράφει ένα βιβλίο για το «ταξίδι των ταξιδιών» με τίτλο «Τα ταξίδια της ζωής μας».

Με το εν λόγω βιβλίο, ο συγγραφέας επιχειρεί να απαντήσει στην πολύ βασική ερώτηση: Πώς και γιατί τα ταξίδια κατέληξαν να είναι το δημοφιλέστερο πολιτιστικό, καταναλωτικό και κοινωνικό προϊόν στον σύγχρονο κόσμο;

Ο συγγραφέας εκκινεί από τις δικές του βιωματικές εμπειρίες και τις τρεις βασικές πτυχές των ταξιδιών: «Εμπειρία, δικαίωμα, γιορτή». Επιπλέον, επιλέγει την υβριδική μορφή συγγραφής, ώστε να αποτυπώσει τον κόσμο των ταξιδιών με μια σειρά από κείμενα-ψηφίδες και αφηγήσεις, που σχηματίζουν το υπέροχο, πλούσιο και πολύχρωμο παζλ των ταξιδιωτικών εμπειριών.

Επιχειρεί πρόσθετα, την ανασηματοδόση της έννοιας του ταξιδιού πέραν της συμβατικής οριοθέτησης της που το συνδέει μόνο με τον τουρισμό και τον ελεύθερο χρόνο με κείμενα για τα ταξίδια του νου, τα ταξίδια στα βιβλία, τα τεχνολογικά ταξίδια, τα ταξίδια του έρωτα, τα ταξίδια στις αλλαγές και τα χόμπυ και άλλα «διαφορετικά» ταξίδια ζωής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ και θέτει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με τα ταξίδια της ζωής του.

Διαβάστηκε 320 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.