Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:51 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 11:36

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Φωτεινής, πολιούχου της Γαβαλούς Μακρυνείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με λαμπρότητα  τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Φωτεινής, πολιούχου της Γαβαλούς Μακρυνείας. Το Σάββατο τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και πλήθος πιστών.

Μετά το τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού έγινε η εκδήλωση για την αλλαγή του ονόματος της πλατείας Γαβαλούς  σε πλατεία Δημήτρη Μακρή,  τιμώντας έναν  από τους ισχυρότερους οπλαρχηγούς της Στερεάς Ελλάδας.

Παρών στην εκδήλωση ο κ. Γιάννης Μακρής, απόγονος του Αγωνιστή της Επανάστασης. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος και επέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Γ.Μακρή

Ακολούθησε παράσταση από χορευτικά τμήματα της περιοχής. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Κοινότητα Γαβαλούς, ΠΕΣΑΓ,           ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυνείας «Παναγία Κατερινιώτισσα», το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.   

Διαβάστηκε 240 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.