Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:41 μμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 21:42

Road trip στην Ελλάδα: Τέσσερις ιδανικοί προορισμοί για υπέροχα ταξίδια με το αυτοκίνητο (Περιλαμβάνεται και η διαδρομή "Από την Τριχωνίδα στο φαράγγι Πάντα Βρέχει") (www.pronews.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα ταξίδια με αυτοκίνητο είναι τάση, ειδικά τα τελευταία χρόνια και πως να το κάνουμε.. έχουμε και την άνεσή μας. Επιπλέον δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μέρη που δύσκολα θα προσεγγίσουμε με άλλον τρόπο, αφού οι προορισμοί μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι από ένας.

Εδώ θα κάνουμε 4 τέτοια ταξίδια ακολουθώντας αντίστοιχα 4 υπέροχες διαδρομές στην Ελλάδα για να πάρετε ιδέες και να οργανώσετε ένα αξέχαστο road trip!

Δείτε τέσσερις ονειρεμένες αυτοκινητο-διαδρομές που περνούν μέσα από δάση, πλάι σε λίμνες και πάνω από πεσμένα φύλλα αλλά και μέσα από υπέροχα χωριά.

Διαδρομή #1: Από τα Τρίκαλα στα Γρεβενά
Χιλιόμετρα: 89


Μία από τις πιο άγνωστες, αλλά και πιο φαντασμαγορικές, διαδρομές της κεντρικής/βόρειας Ελλάδας, διασχίζει πανέμορφες βουνοπλαγιές και ηλιόλουστα οροπέδια, πνιγμένα στα δάση φυλλοβόλων που αυτή την εποχή φοράνε τα χρυσοκόκκινά τους. Περνά από άγνωστα εν πολλοίς χωριά, όπως το Καρπερό, η Άνοιξη και το Αγιόφυλλο, διασταυρώνεται με κρυστάλλινα ποτάμια όπως ο Βενέτικος και ο Πηνειός, και σχεδόν επιβάλλει μία στάση στη μαγεία των Μετεώρων.

Διαδρομή #2: Από τη Νεμέα στα χωριά του Λάδωνα
Χιλιόμετρα: 150


Τρεις λίμνες, πολλά πέτρινα χωριουδάκια με καμινάδες τους, και πολλά χιλιόμετρα απαράμιλλων φυσικών τοπίων. Ξεκινάμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (υπολογίστε και μια διανυκτέρευση εδώ, για να μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά κρασιά της) και συνεχίζουμε προς την Ορεινή Κορινθία. Στάση οπωσδήποτε στις όχθες των δύο λιμνών της, Στυμφαλίας και Δόξας, και στα χωριουδάκια της Καστανιάς και του Φενεού, και συνεχίζουμε προς τα υπέροχα χωριά του Λάδωνα: Δάφνη, Δήμητρα και Κοντοβάζαινα.

Διαδρομή #3: Από την Τριχωνίδα στο φαράγγι Πάντα Βρέχει
Χιλιόμετρα: 119


Λιμνών… συνέχεια, με μια εκπληκτική διαδρομή που ξεκινά από τις όχθες της πιο μεγάλης λίμνης της Ελλάδας, και διασχίζει τα υπέροχα, χρυσαφένια αυτή την εποχή, τοπία της Ευρυτανίας, κάνοντας στάση σε μικρά διαμάντια όπως ο Προυσσός –που ενδείκνυται για πεζοπορίες, για να ξεμουδιάσουμε από την οδήγηση– και το κουκλίστικο Μεγάλο Χωριό, πριν καταλήξει στο πολυθρύλητο φαράγγι Πάντα Βρέχει, για να απαθανατίσετε μοναδικές εικόνες.

Διαδρομή #4: Από τη Σπάρτη στο Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα
Χιλιόμετρα: 90


Αν δεν έχετε βρεθεί στο καστανοδάσος του Κοσμά, δεν ξέρετε τι θα πει τοπίο με μεγάλο φυσικό κάλλος. Στα χρυσοκίτρινα μονοπάτια του θα κάνετε την πρώτη στάση αυτής της διαδρομής, που σκαρφαλώνει τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα, περνά από τα ομορφότερα χωριά του, και ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα, τη Μονή Ελώνης, πριν καταλήξει… παραθαλάσσια, στο υπέροχο Λεωνίδιο και το μικρό γραφικό ψαροχώρι που λέγεται Πούλιθρα – γιατί μια στάση δίπλα στην θάλασσα επιβάλλεται κάθε εποχή.

pronews.gr

Διαβάστηκε 521 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 21:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία