Τρίτη, 7η Μαίου 2024  3:12 πμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 21:05

«Στα θρανία» οι Πυροσβέστες του Αγρινίου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Στα θρανία» οι Πυροσβέστες του Αγρινίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει ασκήσεις ετοιμότητας και επιμορφωτικά σεμινάρια κατά την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να ξεκίνησε και ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ωστόσο το επάγγελμα των πυροσβεστών είναι επικίνδυνο και γι’ αυτό συχνά πραγματοποιούν επιπλέον ασκήσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Αυτές τις ημέρες στο Αγρίνιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποίησε, τόσο άσκηση ετοιμότητας προσωπικού και οχημάτων, όσο και επιμορφωτικό σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν εκτός από το προσωπικό της υπηρεσίας ο Διοικητής της Αντιπύραρχος Στράτος Πετράκης, αλλά και ο Διοικητής των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στην Αιτωλοακαρνανία Πύραρχος Γιάννης Κουσαρίδας.

Οι ασκήσεις γίνονται ανέκαθεν σε συνθήκες πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ενώ τα επιμορφωτικά σεμινάρια έχουν και πρακτικό κομμάτι, ώστε η θεωρία να εφαρμόζεται στην πράξη και οι συμμετέχοντες να εμπεδώνουν αυτό που έμαθαν εφαρμόζοντάς το άμεσα.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου που παρακολούθησαν πυροσβέστες από το Αγρίνιο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από τον επικεφαλής του τμήματος των μέσων ατομικής προστασίας εργαζομένων της «3Μ», Νίκο Λινάρδο, έμαθαν πως να προστατεύουν καλύτερα τον εαυτό τους και την υγεία τους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τις οποίες όμως συναντούν συνεχώς λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους.

Συγκεκριμένα, μέσα από την παρουσίαση – σεμινάριο οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην ορθή χρήση μέσων ατομικής προστασίας. Επίσης αντιλήφτηκαν καλύτερα τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, ποιές μπορεί είναι οι επιπτώσεις στην υγεία τους αν δεν εφαρμόσουν κάτι σωστά, πως θα επιλέξουν το κατάλληλο μέσο προστασίας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν λόγω της φύσης της εργασίας τους, όπως επίσης να μάθουν τη σωστή χρήση και συντήρηση του μέσου που έχουν επιλέξει.

Έγινε ειδική αναφορά στους κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν το αναπνευστικό σύστημα του εκάστοτε πυροσβέστη, πως μπορεί να θωρακιστεί καλύτερα απέναντι σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην υγεία τους και ποιο είναι το κατάλληλο μέσω που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εκάστοτε πυροσβέστης, ώστε να προστατευτεί καλύτερα.

Το σεμινάριο ήταν καθαρά εστιασμένο πάνω στους κινδύνους, ενώ το πρακτικό κομμάτι αφορούσε την σωστή χρήση λ.χ. των ωτοασπίδων, των γυαλιών προστασίας, τις μάσκας κλπ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο καπνός «προηγείται» του συμβάντος και αυτό είναι ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο, τόσο στην γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη κατάσβεση, όσο όμως μπορεί συνάμα να επηρεάσει και την υγεία του πυροσβέστη.

Οι πυροσβέστες φέτος μπαίνουν στη «μάχη» κατά της πύρινης λαίλαπας περισσότερο ενημερωμένοι και πιο οργανωμένοι, καθώς εκτός από το νέο νομικό πλαίσιο που τους υποστηρίζει με την επιβολή αυξημένων διοικητικών προστίμων ως προς την αντιπυρική περίοδο, φέτος για πρώτη φορά στη Δυτική Ελλάδα διαθέτουν και ομάδα με drones, η οποία καθημερινά θα κινείται σε διάφορα σημεία και στους τρείς νομούς της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) και θα περιπολεί επιτηρώντας μέσω των drones.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 259 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.