Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:33 πμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 12:35

Αγρίνιο: Κοσμοσυρροή στο «3ο City Trail» – “Έσπασε” κάθε ρεκόρ συμμετοχής η διοργάνωση (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την «εγγύηση» του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου το «3ο City Trail» ξεπέρασε κάθε προσδοκία ως προς τις συμμετοχές. 

Μετά την περσινή διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν άτομα από όλη την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Ευρυτανία, την Λευκάδα και όχι μόνο, η εκτίμηση ήταν εξαρχής πως η φετινή διοργάνωση θα ήταν πολύ καλύτερη και σε ποιότητα και σε αριθμό συμμετοχής, καθώς ο αγώνας έχει γίνει πλέον γνωστός, κάτι που ισχύει καθώς οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 330.

Σημαντικό στοιχείο είναι πως οι συμμετέχοντες δεν επιβαρύνονται με κανένα χρηματικό αντίτιμο συμμετοχής, καθώς ο Δήμος Αγρινίου καλύπτει ένα σημαντικό κόστος, ενώ και άλλοι χορηγοί συμμετέχουν ως προς αυτό με διάφορους τρόπους.

Φέτος οι διοργανωτές εκτιμούσαν εξαρχής πως θα πολλαπλασιάζονταν οι συμμετοχές αθλητών από 12 ετών και άνω που επιτρέπεται να συμμετάσχουν, καθώς η περσινή διοργάνωση του City Trail έγινε μόλις δύο εβδομάδες μετά την λήξη των μέτρων του covid και όμως είχε τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο.

Φέτος μάλιστα οι διοργανωτές επιφυλάσσουν πολλές μικρές και όμορφες εκπλήξεις στους συμμετέχοντες. Θα υπάρχουν λ.χ. διακυμάνσεις στις διαδρομές όπου σε άλλα σημεία θα είναι δυσκολότερες και σε άλλα σημεία ευκολότερες και πολλά άλλα που δεν αφορούν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι.

Μέσα από την εν λόγω διοργάνωση σκοπός είναι ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ερασιτεχνικό τρέξιμο να «έρθει» πιο κοντά στους δημότες της πόλης, να συμμετέχουν στην διοργάνωση μυημένοι στο αθλητισμό και όχι μόνο, αλλά και άτομα που απλά θέλουν να αποφορτιστούν από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της με όμορφο τρόπο, αλλά και να αναδειχθεί το Αγρίνιο, δεδομένου πως ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή άτομα και από άλλες περιοχές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου Γεράσιμος Κωνσταντάτος μιλώντας στη «Σ» για την διοργάνωση ανέφερε:

«Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου, που υφίσταται από το 1994, το 2019 είχε οργανώσει για πρώτη φορά το City Trail Agrinio και πέρυσι, το 2022, επανήλθε με τη δεύτερη διοργάνωση μετά από την παύση που έκανε λόγω covid-19.

Το ονομάσαμε city trail, γιατί οι αθλητές καλούνται να τρέξουν και στην άσφαλτο και σε χώμα, καθώς το τρέξιμο θα ξεκινήσει από το κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, όπου και θα καταλήξει, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι στο αλσύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου. Η διοργάνωση έχει δύο διαδρομές, η πρώτη είναι κάτι παραπάνω από 5 χλμ και η δεύτερη περίπου 12,5 χλμ».

Σκοπός της μικρής διαδρομής είναι να συμμετάσχουν στον αγώνα όλοι όσοι το επιθυμούν, ανεξαρτήτως, αν είναι προετοιμασμένοι ή γενικότερα αν έχουν εξασκηθεί στο τρέξιμο, ενώ η μεγαλύτερη διαδρομή αφορά τους περισσότερους μυημένους στον αθλητισμό και στο τρέξιμο.

«Μέσα από τη διοργάνωση θέλαμε να επιτύχουμε και την ανάδειξη της πόλης μας, καθώς θα συμμετάσχουν και αθλητές από άλλες περιοχές λ.χ. τα Γιάννενα και την Άρτα, Λευκάδα ενώ είναι σημαντικό για εμάς που ο αγώνας διεξάγεται σήμερα (7/5), δεδομένου πως στις 9/5 είναι η γιορτή του Πολιούχου μας, του Αγίου Χριστοφόρου» ανέφερε ο κ. Κωνσταντάτος, ο οποίος συμπλήρωσε: «ο αγώνας μέσα στην πόλη πάντα προσελκύει πολίτες, που απλά θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα οργανωμένο αγώνα, χωρίς να έχουν κάποια δέσμευση ή που θέλουν απλά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Επιλέξαμε και οι δύο διαδρομές να έχουν μεγάλο τμήμα τους μέσα στο δασύλλιο, γιατί αυτό είναι το κόσμημα του Αγρινίου και ο κόσμος πρέπει να το γνωρίσει, να δει τις ομορφιές του, να το αγαπήσει και να αντιληφθεί πως πρέπει να προστατεύει ένα κομμάτι της ζωής του».

Ο Ο Πρώτος νικητής των 12,5 χλμ ήταν ο Κωνσταντίνος Τουσέ και ο πρώτος νικητής των 5 χλμ ήταν Ιωάννης Καρέτσος.

Ο Πρώτος νικητής των 12,5 χλμ Κωνσταντίνος Τουσέ
Ο Πρώτος νικητής των 5 χλμ Ιωάννης Καρέτσος


sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 507 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 23:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.