Σάββατο, 29η Ιουνίου 2024  7:51 πμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 18:27

Οι Αγρινιώτες ζητούν σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την πόλη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιους θεωρούν υπεύθυνους για την απομόνωση… της περιοχής

Η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό είναι ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί αυτοδιοικητικούς και φορείς της περιοχής εδώ και μήνες, με σκοπό να γίνει πραγματικότητα, όσο το δυνατόν το γρηγορότερο.  Οι προσπάθειες το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιταχυνθεί με συνεχείς παρεμβάσεις, ωστόσο το έργο πνοής για την πόλη θα έπρεπε ήδη να εκτελείται.

Την ίδια στιγμή που οι προσπάθειες και οι συζητήσεις έχουν πυκνώσει επί του θέματος, οι πολίτες του Αγρινίου επισημαίνουν στη «Σ» πως το έργο θα έπρεπε ήδη να έχει υλοποιηθεί, ενώ «βλέπουν» ως άκρως αρνητικό στοιχείο το γεγονός, ότι, δεν υπήρχε η πρόβλεψη και ο σωστός σχεδιασμός και συντονισμός στο παρελθόν, ώστε το έργο να ενταχθεί από την αρχή, μαζί με την χάραξη της Ιόνιας Οδού.

Ο Γρηγόρης Ράπτης επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Θα διευκολύνει την πόλη και οι μετακινήσεις θα γίνονται γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα ήταν καλύτερα να έχει τελειώσει το έργο, αλλά τώρα πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες».

Ο Νίκος Πανογιώργος σχολίασε πως «η σύνδεση είναι καλή και πρέπει να γίνει. Οι σημερινοί δρόμοι είναι τραγικοί. Όμως, πέραν της σπουδαιότητας του έργου θα αποφευχθεί και ο κίνδυνος για ατυχήματα που συμβαίνουν στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Αυτό το έργο θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή».

Ο Νεκτάριος Κοντογιάννης σημείωσε ότι «η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό θα έπρεπε να έχει πάρει σάρκα και οστά. Θα προσδώσει ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις και εξωστρέφεια για την πόλη. Θα έρχονται επισκέπτες, έστω και για λίγες ώρες και θα αφήνουν χρήματα στην πόλη. Πρέπει και οι πολίτες να ζητήσουν την κατασκευή της σύνδεσης. Σίγουρα έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια νωρίτερα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά».

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης τόνισε πως «η κάθετη αυτή σύνδεση θα έπρεπε να είχε γίνει χθες! Δεν μπορεί από την μεγαλύτερη πόλη του νομού, το Αγρίνιο, που επί της ουσίας είναι η πρωτεύουσα, η Ιόνια Οδός να περνά τόσο μακριά και να μην υπάρχει σύνδεση. Το Αγρίνιο είναι μεγάλη πόλη, έχει τον περισσότερο πληθυσμό του νομού, έχει εμπόριο και δεν μπορεί να μην έχει άμεση πρόσβαση».

Γρηγόρης Ράπτης

Ο Γρηγόρης Ράπτης

Ηλίας Θεοδωρίδης

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης

Νεκτάριος Κοντογιάννης

Ο Νεκτάριος Κοντογιάννης

Νίκος Πανογεώργος

Ο Νίκος Πανογιώργος

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 2051 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News