Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:09 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 18:20

Η θεατρική παράσταση «Η Χώρα των Πουλιών» στο Μεσολόγγι (Κυρ 21/5/2023 19:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια εκπαιδευτική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε Αμαλιάδα, Πάτρα και Μεσολόγγι.  «Η Χώρα των Πουλιών», είναι μια διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου πάνω στην πιο ποιητική κωμωδία του Αριστοφάνη. Η παράσταση αφηγείται το πιο παλιό και το πιο ευγενικό όνειρο του Ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετάξει πάνω από τα στραβά κι ανάποδα του κόσμου μας, σε μια χώρα ιδανική, γεμάτη χαρά και ομορφιά.

Στα αρχαία χρόνια, όταν η Αθήνα και η Σπάρτη πολεμούσαν μεταξύ τους, δυο Αθηναίοι πολίτες, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, μην αντέχοντας πια τα δεινά του πολέμου -τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη διαφθορά- αποφασίζουν να φύγουν και να βρουν κάποια άλλη πόλη για να ζήσουν χωρίς βάσανα.Remaining Time-0:14Fullscreen

Unmute

Στον δρόμο συναντούν τον κυρ-Έποπα, τον Τσαλαπετεινό που, πριν γίνει πουλί, ήταν άνθρωπος. Αυτός τους εξηγεί ότι τέτοια πόλη δεν υπάρχει και πως μόνο τα πουλιά ζουν ελεύθερα κι ευτυχισμένα, χωρίς πολέμους και συμφορές. Τότε ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης αποφασίζουν να ζήσουν κι αυτοί σαν τα πουλιά και να φτιάξουν μαζί τους μια καινούρια πόλη, απαλλαγμένη από τα ελαττώματα των ανθρώπινων πόλεων. Μια πόλη ειρηνική, ελεύθερη και ευτυχισμένη, που θα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες των ανθρώπων και στον Όλυμπο, όπου κατοικούν οι αθάνατοι θεοί. Όλα τα πουλιά συμφωνούν με την ιδέα τους και χτίζουν μαζί τους την ονειρεμένη «Νεφελοκοκκυγία», την ιδανική Χώρα των Πουλιών.

 Όμως το νέο διαδίδεται γρήγορα και αρχίζουν να καταφθάνουν ένας - ένας διάφοροι άνθρωποι -τεμπέληδες, τρακαδόροι και εκμεταλλευτές- που θέλουν να επωφεληθούν και να κερδοσκοπήσουν. Αλλά και οι θεοί δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτήν την καινούρια Πολιτεία που απειλεί να τους στερήσει τα προνόμιά τους.

Τι θα γίνει τελικά; Θα καταφέρουν οι δυο φίλοι μας να σώσουν τη Χώρα των Πουλιών;

 Ή απάντηση δίνεται επι σκηνής. Οι παραστάσεις υλοποιούνται με ελεύθερη την είσοδο για το κοινό στις πόλεις:

  • Αμαλιάδα, την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 19:00 στο ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΔΑΣ (Αντωνίου Πετραλιά 39-33)
  • Πάτρα, το Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ (Δ. Γούναρη 34)
  • Μεσολόγγι, την Κυριακή 21 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο της ΠΔΕ (Λεβίδου& Κύπρου)

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Οικονόμου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Ευαγγελάτου
Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Ηλιάνα Παρασκευοπούλου
Ηθοποιοί: Γκογιάνος Ηλίας, Θεοδωράκης Μιχάλης, ΜουντζουρέαςΝώντας, Φρίγγης Νάσος, Βασιλείου Βάσια, Ειρήνη Ευαγγελάτου, Βασιλική Κούλη, Βιργινία Μιχαήλ, Ελευθερία Μπουρανή, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου

Διαβάστηκε 289 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 18:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.