Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:51 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 11:51

Εκδήλωση αφιερωμένη στην 194η επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου (Σ/Κ 13-14/5/2023)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “ΕΠΑΧΤΟΣ” οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην 194η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Ναυπάκτου από τους Τούρκους το Σάββατο στις 13/05  έως την  Κυριακή 14/05 και ώρα 20:00 μ.μ το βράδυ στην παραλία Ψανής 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στις 13 και 14 Μαΐου 2023 θα εορταστεί με λαμπρότητα η 194 η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης της Ναυπάκτου από τους Τούρκους.

Η ανακοίνωση:

Στις 13 και 14 Μαΐου 2023 θα εορταστεί με λαμπρότητα η 194 η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης της Ναυπάκτου από τους Τούρκους.

Την οργάνωση των εκδηλώσεων ανέλαβε ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “ΕΠΑΧΤΟΣ” υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και το Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη.

Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 20:00 θα γίνει βραδινή παρέλαση αρματωμένων, στην παραλία Ψανής έως το λιμάνι, με συμμετοχή 20 Αναβιωτικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Τα τμήματα θα πλαισιώνουν ιππείς των Σχολών Ιππασίας Παντελή Αναστασόπουλου και Γεωργίου Δημητρίου.

Συμμετέχουν αντιπροσωπείες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ναυπάκτου και Αντίρριου, τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη και πολιτιστικοί Σύλλογοι Ναυπάκτου και Αντιρρίου.

Την παρέλαση συνοδεύουν μουσικά οι Φιλαρμονικές Δήμου Ναυπάκτου και Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου. Στη συνέχεια, στο λιμάνι θα γίνει αναπαράσταση της άφιξης του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια ο οποίος υπέγραψε την συνθήκη παράδοσης της πόλης και αποχώρησης των Τούρκων.

Η βραδιά θα κλείσει με Δημοτικά τραγούδια και χορούς. Την Κυριακή, 14 Μαΐου, θα τελεστεί Αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Ιεροθέου στον Μητροπολιτικό ναό της πόλης.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας κ. Ολυμπία Βικάτου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Νότη Μπότσαρη στη πλατεία λιμανιού, όπου και θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Απόγονοι Σουλιωτών και άλλοι επίσημοι.

Με τα το πέρας των χαιρετισμών ο Δήμαρχος Ναυπακτίας θα απονείμει αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους των Συλλόγων. Καλούμε όλους να συμμετάσχουν και να αγκαλιάσουν την προβολή και Αναβίωση του μοναδικού αυτού γεγονότος !

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 220 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 11:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.