Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:48 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Μαϊος 2023 12:10

Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο Αγρίνιο: «Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν!»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξέλιξη είναι σε όλη τη χώρα οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, αντιστοίχως και στο Αγρίνιο.

Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου προστέθηκαν τα καλέσματα φορέων και σωματείων με τη συγκέντρωση να λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία.

«Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους. Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν», σημείωσε το Εργατικό Κέντρο.

«Βαδίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγο!Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους! Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο στην ομιλία που εκφώνησε ο πρόεδρος Γιώργος Ντουντούμης του που έκανε λόγο για μέρα ορόσημο.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο «οι εργατικοί αγώνες που αναπτύσσονται σε κάθε κλάδο, σε χώρους εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, οι κινητοποιήσεις των φτωχοδιάβολων της δουλειάς, είναι οδηγός και ελπίδα. Οι κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στο μεροκάματο, οι αγώνες για να μην εργαζόμαστε με τη μαγκούρα στο χέρι χρειάζεται να δυναμώσουν, να απλωθούν. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!1η ΜΑΗ, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής!».

Κατά το Εργατικό Κέντρο «σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρουλής, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας ο Γιάννης Καρναβιάς, η πρόεδρος του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Μάρθα Σαράκη και ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας  Βαγγέλης Τσούκας.

 

β ελμε πανο  

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 366 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Μαϊος 2023 16:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.