Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:49 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 22:25

Αγρίνιο: Συναυλία αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο (εικόνες+video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΑ) Αγρινίου πραγματοποίησε συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο «Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον» στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο

Σειρά τέτοιων συναυλιών θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα από το ΚΚΕ, με κορύφωση την συναυλία της Κυριακής στην Αθήνα, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον χώρο όπου πριν από 79 χρόνια, την 1η Μάη 1944, εκτελέστηκαν 200 άτομα.

Στο πλαίσιο της συναυλία στο Αγρίνιο, εκτός άλλων τραγουδιών παρουσιάστηκαν και τραγούδια μεγάλων δημιουργών μας, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρούτσικου, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου, σε στίχους του Γιάννη Ρίτσου, του Ναζίμ Χικμέτ, του Φώντα Λάδη, του Κώστα Βάρναλη και πολλών ακόμα.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας, ενώ η συναυλία αναμένεται να κρατήσει για πολύ ώρα, καθώς συνεχώς ο κόσμος που ακούει τις ωραίες μελωδίες αυξάνεται.

Σημαντικό είναι επίσης πως αρκετά από τα τραγούδια που έχουν προγραμματιστεί για την συναυλία του Αγρινίου έχουν άμεση σύνδεση με την Πρωτομαγιά, ενώ άλλα εκφράζουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, ιστορικών ντοκουμέντων, ενώ παράλληλα προβάλλεται και βίντεο.

Την πλατεία Δημοκρατίας γέμισαν με νότες οι μουσικοί: Σωτήρης Γκεβεντζές: Τραγούδι -Φωνή Αντρέας Φούκας: Τραγούδι- Φωνή Χριστίνα Κορκοντζέλου: Πιάνο Νεκτάριος Αποστολιώτης: Μπάσο Κώστας Στάθης: Κιθάρες.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 422 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 22:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.