Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  5:56 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 22:41

Πάρκο Αγρινίου: Πολυχώρος πολιτισμού το κτίριο μαζί με το αναψυκτήριο (Μακέτες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πάρκο Αγρινίου: Πολυχώρος πολιτισμού το κτίριο μαζί με το αναψυκτήριο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Στόχος να μεταφερθεί όλο το καλλιτεχνικό εργαστήρι του δήμου, όταν ολοκληρωθεί το project  

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Στην 5η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου υπήρχε μια θετική εξέλιξη σε ένα ζήτημα για το οποίο ρωτά κι ενδιαφέρεται κάθε πολίτης που ζει στο Αγρίνιο. Ο λόγος για το πότε θα είναι ολοκληρωμένο το συνολικό project του Πάρκου του Αγρινίου και το πότε θα υπάρξει εξέλιξη με το κτίριο στο κέντρο του Πάρκου, εκεί που θα μπορούν οι Αγρινιώτες να κάνουν μια στάση, να πιουν τον καφέ τους και να βιώσουν δράσεις και γεγονότα που αρμόζουν σε μια πόλη τέτοιου μεγέθους.

Το έργο που αναφέρεται ως «Επανάχρηση του Δημοτικού Περιπτέρου του Παπαστράτειου Πάρκου ως πολυχώρου πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής», με προϋπολογισμό 3.610.000 €, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι και δεν μένουν πολλά για να συμβασιοποιηθεί πλέον, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιδημάρχου Οικονομικών Βασίλη Φωτάκη, ο δήμος προχώρησε σε εύρεση αναδόχου (απομένει να δούμε αν θα είναι ο τελικός ανάδοχος το επόμενο διάστημα) και ολοκλήρωσε τις μελέτες (αποσπάσματα και απεικονίσεις στις φωτο) για το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

Οι πληροφορίες λένε πως στο κτίριο της δεκαετίας του ’70, μαζί με τα 1000 τετραγωνικά του περιβάλλοντα χώρου και μερικές υποδομές που χρειάζονται για τη λειτουργικότητά του, θα γίνουν παρεμβάσεις ανάπλασης και αναδιαρρύθμισης με έναν άξονα το αναψυκτήριο που θα λειτουργεί ιδιώτης και δεύτερο άξονα έναν πολυχώρο για τις τέχνες, με δρώμενα μέσα και έξω από το κτίριο. Με απώτερο σκοπό, μάλιστα, να συγκεντρωθούν εκεί οι δράσεις από το καλλιτεχνικό εργαστήρι, που σήμερα βρίσκονται σε ενοικιαζόμενους χώρους.

Αυτό θα σημάνει τη δημιουργία κάτι πολύ σημαντικού για την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης, ενός νέου σημείου αναφοράς. Ο εκτιμώμενος χρόνος για να είναι ολοκληρωμένο το κτίριο με τα τωρινά δεδομένα είναι περίπου ένα έτος από σήμερα. «Για να πούμε ότι είναι ολοκληρωμένο το συνολικό project του Πάρκου Αγρινίου θα πρέπει να είναι λειτουργικό, έτοιμο και το κτίριο. Τότε θα αναδειχθεί συνολικά το σχέδιο για τη επαναφορά του Πάρκου μας ως σημείου αναφοράς για το Αγρίνιο. Ασφαλώς, οι παρεμβάσεις που θα είναι έτοιμες σε λίγο καιρό θα ξαναφέρουν το Πάρκο στο κέντρο της ζωής της πόλης, όμως με την ολοκλήρωση και την λειτουργία του κτιρίου θα έχουμε και μια νέα εποχή για τον πολιτισμό στον δήμο μας συνολικά», δήλωσε στην «Συνείδηση» ο αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης.

Σε ό, τι αφορά το υπόλοιπο σχέδιο της τελικής μορφής του Πάρκου που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, θυμίζουμε ότι στα τέλη του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η συμβατική προθεσμία των 12 μηνών για την ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου και η ολοκλήρωση του μετατέθηκε για πέντε μήνες.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου, με τη σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής- καθώς το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας-, έδωσε παράταση στη συμβατική προθεσμία του έργου για τις 26-06-2023.

Πέραν των τεχνικών θεμάτων που πάντα φέρνουν μια σχετική καθυστέρηση και την αντίστοιχη από πλευράς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, επειδή η έναρξη των εκσκαφών έγινε αφού ήδη είχαν παρέλθει οι πρώτοι τέσσερις μήνες της αρχικής συμβατικής προθεσμίας, το αρχικό πλάνο πλην του κτιρίου ήταν για την άνοιξη του 2023, δηλαδή μετά την αρχική συμβατική προθεσμία, πράγμα σύνηθες για ανάλογα έργα.

Η «Ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου» προϋπολογισμού 2.191.371€ ευρώ, με ανάδοχο του έργου την ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, θυγατρική του Ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», είχε στοχεύσει από το ξεκίνημά του στην δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού πάρκου, με ήπιες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες του ίδιου του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν:

·        Τις εισόδους του Πάρκου

·        Τη διαμόρφωση της υφιστάμενης δεξαμενής

·        Την παιδική χαρά

·        Το πλάτωμα των υφιστάμενων κτιρίων

·        Τη δημιουργία δημοτικού φυτώριου

·        Τη διαμόρφωση του βορειοδυτικού τμήματος του Πάρκου

·        Τα υφιστάμενα μονοπάτια

·        Την αποκατάσταση των φθορών της περίφραξης

·        Την εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού και φωτισμού

Γίνεται σαφές ότι, όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, το Πάρκο Αγρινίου θα είναι το σήμα κατατεθέν που έχει μεγάλη ανάγκη η πόλη.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Πάρκο Αγρινίου: Πολυχώρος πολιτισμού το κτίριο μαζί με το αναψυκτήριο (Μακέτες)

Πάρκο Αγρινίου: Πολυχώρος πολιτισμού το κτίριο μαζί με το αναψυκτήριο (Μακέτες)

Πάρκο Αγρινίου: Πολυχώρος πολιτισμού το κτίριο μαζί με το αναψυκτήριο (Μακέτες)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 540 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 22:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.