Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:17 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 20:34

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 89η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Η επιστήμη, η έρευνα, η τεχνολογία, όλα ξεπήδησαν από το φιλοσοφικό στοχασμό. Η απορία μας, ο θαυμασμός μας για την ύπαρξη και τον κόσμο κατάφεραν, τελικά,να μας οδηγήσουν μέχρι το φεγγάρι.

- Ο αστροναύτης Νίλ Άρμστρονγκ, ο πρωτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι, είπε κάνοντας το πρώτο βήμα: "Ένα μικρό βήμα ενός ανθρώπου, αλλά ένα μεγάλο βήμα, ένα άλμα για την ανθρωπότητα". Ήταν λες κι έκλεινε μέσα του όλους τους ανθρώπους που είχαν ζησει πριν απ'αυτόν.

- Και το ερώτημα τώρα είναι αν η ιστορία πλησιάζει στο τέλος της ή αν βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Δεν είμαστε πια πολίτες μιάς πόλης ή ενός κράτους. Ζούμε σ'ενα παγκόσμιο πολιτισμό, που είναι ο ίδιος για όλο τον πλανήτη.

- Κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές. έτσι είναι κι η ζωή, κι όποιος δέχεται να παίξει το παιχνίδι της, παίζει μαζί και το παιχνίδι του θανάτου. Γιατό το τέλος της ζωής είναι ο θάνατος.

- Ένα έτος φωτός είναι περίπου 9,5 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

- Ο Ήλιος απέχει από τον πλανήτη μας κάτι παραπάνω από οκτώ λεπτά φωτός.

- Η απόσταση που μας χωρίζει από το πιό κοντινό μας αστέρι στο Γαλαξία μας είναι τέσερα εκατομμύρια έτη φωτός.

- Ολόκληρος ο Γαλαξίας μας εχει φάρδος 90.000 έτη φωτός.

- Οι αστρονόμοι υπολογίζουν ότι στο σύμπαν υπάρχουν γύρω στα εκατό δισεκατομμύρια γαλαξίες. Κι ο καθένας απ' αυτούς έχει, με τη σειρά του γύρω στα εκατό δισεκατομμύρια άστρα.

- Αν πάρεις ένα μπαλόνι ξεφούσκωτο και ζωγραφίσεις πάνω του μαύρες κουκίδες, οι κουκιδίτσες αυτές θ' απομακρύνονται διαρκώς η μία από την άλλη καθώς θα το φουσκώνεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τους γαλαξίας στο σύμπαν. Λέμε λοιπόν, ότι σύμπαν διαστέλλεται.

- Ο Νέλσων Μαντέλα, ήταν ο άνθρωπος που μισούσε το μίσος. (Ομπάμα)

- Το ανθρώπινο είδος διαιρείται σε κοπάδια, που το καθένα έχει τον ηγέτη του, που το φυλάει για να το καταβροχθείσει. (Χόμπς)

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 873 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 10:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!