Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:14 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 12:28

Ο παλαιός Δρυμός (φωτό,βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο ύψωμα «Τσούκα», που βρίσκεται ανάμεσα σε δυο ρέματα και πλάι ακριβώς στο σημερινό χωριό Δρυμός, εντοπίστηκε από τα αρχαιολογικά και επιγραφικά ευρήματα η θέση αρχαίου οικισμού, ο οποίος ήταν επίνειο του αρχαίου Θύρρειου και από το 31 π.Χ. υπαγόταν διοικητικά στη Νικόπολη.

Επίσης, λίγο δυτικότερα (στη θέση «Παλιοκλήσι») διαπιστώθηκε η ύπαρξη σημαντικού ιερού (Ασκληπιείου), το οποίο παρουσιάζει αδιάκοπη λειτουργία από τον 4ο π.Χ. ως τον 2ο – 3ο αιώνα. Η ανεύρεση ρωμαϊκού μιλιάριου (3ου μ.Χ. αι.) μαρτυρεί την επίκαιρη θέση του οικισμού, καθώς από αυτό περνούσε ο ρωμαϊκός δρόμος Λιμναίας- Θύρρειου- Άκτιου / Λευκάδας.

Πρόσφατα, εντοπίστηκε πρωτοχριστιανική τρίκλιτη βασιλική με βαπτιστήριο και πολλά προσκτίσματα καθώς και μεγάλο κτηριακό συγκρότημα με λουτρά δίπλα στο χωριό στα πλαίσια των έργων για την κατασκευή του δρόμου Σαμαρίου-Λευκάδας, η οποία είναι ορατή από την εθνική οδό.

ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια

Φωτογραφίες-βίντεο Βασίλης Γαλατάς

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 707 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 12:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία