Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:24 μμ
 
wm small
Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 12:27

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα «Λαζάρια 2023» στη Ματαράγκα Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων  και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα των Επετειακών  και Ιστορικών  Εκδηλώσεων «Λαζάρια 2023» στη Ματαράγκα.

Την Παρασκευή έκαναν παρέλαση οι  Λαζαράδες, χορευτικά τμήματα, ιππείς  οι οποίοι αναβίωσαν το έθιμο χτυπώντας τα κύπρια και τα κουδούνια δυνατά στο έδαφος.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν o Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου Θεσσαλίας, o Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος «Ορφέας Αττικής», o Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση», to  Χορευτικό Δήμου Αγρινίου, το Χορευτικό Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας και το Τμήμα μικρών Λαζαράδων Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας.

Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη των συλλόγων και των τμημάτων που μετείχαν στις εκδηλώσεις : «Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους υπερήφανους κατοίκους της Μακρυνείας και η πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που κρατάτε ζωντανή τη μνήμη». 

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Κοινότητα Ματαράγκας  και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαραγκας. Παρόντες οι  βουλευτές  Μ.Σαλμάς , Κ.Καραγκούνης, Σπ. Λιβανός , ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μ.Παπαγεωργίου, Θ.Γρίβας, Μ.Σκορδόπουλος, Κ.Ζώης, Π.Μαρνέζος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Διαβάστηκε 584 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.