Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  3:01 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 13:53

Σε πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετείχαν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι μαθητές του  7ου Γυμνασίου Αγρινίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  με τίτλο «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία προκειμένου να αποκτήσουν τον δημιουργικό παλμό που χρειάζεται για να ανέβει η παράσταση  «Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» του Κορνηλίου Σελαμσή.

Η σχετική ανάρτηση του σχολείου:

Το πρόγραμμα της #Greek National Opera- #Εθνικής Λυρικής Σκηνής  «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία» ήρθε στο 7ο Γυμνάσιο! Η «Ωραία Ελένη του Οφενμπαχ» του Κορνηλίου Σελαμσή ήταν η παράσταση που παρακολουθήσαμε.

Ομάδα 50 μαθητών του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία του δημιουργικού παλμού της προετοιμασίας της παράστασης και να εμπλακούν βιωματικά σε αυτήν. Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του προγράμματος  (της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) έλαβαν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια για να συνδημιουργήσουν πρωτότυπο ηχητικό, μουσικό και εικαστικό υλικό που εντάχθηκε στη ροή της παράστασης, η οποία παρουσιάστηκε στην αίθουσα του στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Την παράσταση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ολοκληρώνοντας έτσι την διήμερη δράση.

Νέοι μουσικοί, ηθοποιοί, λυρικοί καλλιτέχνες, εικαστικοί, μουσικοπαιδαγωγοί, τεχνικοί ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές οι οποίοι βίωσαν μια μοναδική εμπειρία!
Χαρήκαμε με τους νέους επιστήμονες/καλλιτέχνες που μας επισκέφθηκαν και τους γνωρίσαμε για λίγο. Ζήσαμε την υπέροχη διοργάνωση, την καλοκουρδισμένη ομάδα που μας έκανε να νοιώσουμε μέλη της. Απολαύσαμε την ευγένεια και την αφοσίωσή τους στο δύσκολο έργο που είχαν, να μας μυήσουν στο λυρικό θέατρο.

Η συνεισφορά της δικής μας καθηγήτριας μουσικής Ιωάννας Νείλα ήταν καθοριστική τόσο για την προετοιμασία των μαθητών μας όσο και στην ποιότητα της μουσικής παιδείας καθημερινά ή οποία φάνηκε και στο πρόγραμμα αυτό.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όσους οραματίστηκαν αυτή τη δράση, όσους κουράστηκαν για να την σχεδιάσουν, όσους συνέθεσαν τα κομμάτια αυτού του τεράστιου παζλ που έφτασε στα μάτια, το μυαλό και στις καρδιές των παιδιών μας.
Για πολλούς από εμάς ήταν η πρώτη επαφή με την Όπερα ζωντανά και ήταν ΜΑΓΙΚΗ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ #Greek National Opera #Ελληνική Λυρική Σκηνή

Πάρτε μια “γεύση”:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 234 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.